• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

05.05.2022

19:45

Pojavile su joj se čudne TAČKICE po telu, a onda joj je doktor saopštio strašnu ISTINU! Ovo nije ni slutila! (VIDEO)

TikTok/helainahillyard

Ljubav

Pojavile su joj se čudne TAČKICE po telu, a onda joj je doktor saopštio strašnu ISTINU! Ovo nije ni slutila! (VIDEO)

Podeli vest

Helaina Hiljard nije ni sumnjala da su čudne tačkice koje je imala po telu, znak da se bori sa opakom bolešću.

 

 

Studentkinja je ostala zapanjena nakon što je otkrila da su "tačke" na njenoj koži, koje izgledaju bezazleno, zapravo znak raka krvi.

Helaina Hiljard (20) iz Ajove, prvi put je primetila fleke nalik pegama, koje su se pojavile na njenom telu, nakon što se vratila sa košarkaškog treninga, jedne večeri u novembru 2021.

U roku od nekoliko sati, fleke su se povećale i bile su raštrkane po njenom telu, pokrivajući joj ruke i noge. U početku je pretpostavila da su modrice od sporta, ali je odlučila da ode u bolnicu da se pregleda.

Na njeno iznenađenje, poslata je u hitnu pomoć, gde je analiza krvi pokazala da je njen nivo krvi izuzetno nizak. Doktor je objasnio da su tačke na njenoj koži petehije – fleke koje se pojavljuju kao rezultat unutrašnjeg krvarenja.

Zatim je prebačena u drugu bolnicu gde je bila kod onkologa i dobila je poražavajuću vest da ima B-ćelijsku akutnu limfoblastnu leukemiju – rak krvi.

Neverovatno, ali jedini znaci njene bolesti bile su čudne tačke, a inače se osećala sasvim dobro.

-Bila sam u neverici i šoku. Mogla sam skoro da umrem, da sam čekala još nekoliko sati da odem kod doktora. Doktor u hitnoj je rekao da sam imala veliku sreću što nisam igrala košarku (od tog dana), jer sam lako mogla da doživim krvarenje u mozak ili unutrašnje krvarenje. Nikad, u milion godina, nisam mogla da pomislim da bi se ovako nešto moglo desiti bilo kome u mom životu, a kamoli meni - rekla je Helaina.

Ona je odmah započela lečenje transfuzijama krvi i hemoterapijom, koje trenutno prima svakih 10 dana.

Iako je bila užasnuta kada je primila šokantnu vest, Helaina je verovala da će to preživeti i oporaviti se. Odložila je studije i kaže da se trenutno fokusira na to da uzima stvari jedan po dan.

Ona je podelila šokantnu priču o tome kako joj je dijagnostikovan rak na TikToku, pokazujući snimke tačaka na njenoj koži, nakon čega je usledila njena konačna hospitalizacija.

Naravno, njen snimak je dotakao mnogo ljudi, koji joj svakodnevno pružaju podršku i zahvaljuju što je podelila svoje iskustvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija