• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2022

18:55

VRATITE BELINU ZAVESAMA! Ne košta puno, a rezultat će vas oduševiti!

Ljubav

VRATITE BELINU ZAVESAMA! Ne košta puno, a rezultat će vas oduševiti!

Podeli vest

Tokom vremena, savršeno bele zavese gube intenzitet boje, pogotovo ako u domu žive pušači ili živite u kraju sa visokim nivoom zagađenja

Postoji nekoliko jednostavnih načina da vratite tilu blistavu belinu. Sve što vam je potrebno već imate u kući.

So

Proces beljenja tila kuhinjskom solju je dug, ali efikasan. Dodajte tri do četiri kašike soli u jednu meru deterdženta za veš. Potopite zavesu u ovaj rastvor i ostavite da tako odstoji tri do četiri sata, ili najbolje da prenoći. Nakon pranja, razmutite so u vodi, pa još jednom isperite zavese. Blistaće kao da ste ih tek kupili.

Foto: Shutterstock

So

Soda bikarbona

Soda će pomoći da izbelite til koji nije previše prljav. Dakle, ukoliko vam je zavesa preterano prljava, prvo je operite, pa onda pristupite izbeljivanju.

Sipajte 50 grama praška za pranje veša i 1 kašiku sode u lavor sa toplom vodom i dobro promešajte. Potopite zavese u vodu 20 minuta, a zatim ih operite i isperite.

Foto: Shutterstock

Skrob

Ovo je još jedan jeftin i efikasan način da izbelite zavese. Skrob se koristi se nakon pranja. Prvo, til je potrebno da operete na uobičajen način, a zatim uzmite čašu skroba i razblažite ga u lavoru tople vode. Potopite zavese u rastvor da odstoji pet do šest sati. Nemojte je jako cediti, samo je izvadite iz lavora, okačite iznad kade da „okapa“, a potom na prozore. Ne samo da će biti blistavo bele, već će i izgledati kao da ste ih upravo ispeglali.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAKO NAJLAKŠE OPRATI PATIKE? Ovo morate da znate!
Ljubav

KAKO NAJLAKŠE OPRATI PATIKE? Ovo morate da znate!

Ručno pranje patika može oduzeti mnogo vremena, pa nije retka pojava da ih domaćice peru u mašini za veš. Ako se odlučite za to da ih ipak mašinski operete, savetujemo da prvo uklonite zemlju sa četkom

01.06.2022

16:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija