• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

11.06.2022

19:54

STOMATOLOG UPOZORAVA! Zbog ove užasne navike koju mnogi imaju, razvijaju vam se BACILI U USTIMA!

Shutterstock

Ljubav

STOMATOLOG UPOZORAVA! Zbog ove užasne navike koju mnogi imaju, razvijaju vam se BACILI U USTIMA!

Podeli vest

Dr Kami Hos ističe da jaki proizvodi, poput vodice za ispiranje usta, zapravo mogu napraviti više štete

Stomatolog Kami Hos je rekao da grubi proizvodi za oralnu higijenu, koji sadrže alkohol, mogu da ubiju sve bakterije u ustima - osim najgore vrste.

- Većina naše populacije ima oralne bolesti, tako da to znači da ono što trenutno radimo ne funkcioniše - kaže Hos i ističe da problemi idu iz krajnosti u krajnost: postoje oni koji potpuno zanemaruju svoja usta i oni koji koriste oštre proizvode, koji narušavaju oralno zdravlje.

Dr Hos je naveo i važnosti "oralnog mikrobioma", koji sadrži i dobre i loše bakterije.

Slično kao i naša creva, usta sadrže milione mikroba koji mogu pomoći u regulisanju vašeg zdravlja, rekao je Hos.

Proizvodi poput antiseptičke vodice za ispiranje usta, mogu oštetiti vaš oralni mikrobiom, ubijajući i dobre i loše bakterije.

Taj proizvod posebno, kaže Hos, može da ostavi iza sebe "najgore, najtvrđe, najgrublje mikrobe, spremne da ponovo kolonizuju ta čitava usta, potpuno nekontrolisane od strane organizama koji su ih držali na odstojanju.

Hos je rekao da usta treba tretirati kao baštu.

Foto: Shutterstock

usta

On je uporedio korisne mikrobe sa cvećem, a loše bakterije sa korovom.

- Da u vašoj bašti raste korov, ne biste samo bacali kiselinu i sredstvo za ubijanje korova i sve ubijali, na način na koji to radimo u ustima. Međutim, uzimamo antiseptičku vodicu za ispiranje usta, koja sve ubija. Ono što radimo u ustima je sada katastrofa - kaže Hos

Da bi se suprotstavio ovom ponašanju, Hos je preporučio zdravu rutinu nege usne šupljine, koja sprečava loše mikrobe bez ubijanja svog "cveća" u vašoj bašti.

Hos je preporučio sledeću rutinu za oralno zdravlje:

  • Operite zube pre doručka. Hos je rekao da možete oštetiti gleđ, ako perete zube odmah nakon jela.
  • Koristite alkalnu vodicu za ispiranje usta, da biste vratili pH u ustima. Ovo može da očisti područja koja vaša četka ne može da dosegne.
  • Hos je rekao da je konac neophodan za uklanjanje plaka između zuba.
  • Očistite jezik. Ovo može biti izvor bakterija i lošeg zadaha.
  • Četkicom za zube sa mekim dlačicama operite zube "bezbednom i efikasnom" pastom za zube.
  • I ponovite ovu rutinu uveče pre spavanja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija