• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

15.06.2022

12:27

MOGLA SAM DA UMREM! Devojka je imala ZUBOBOLJU, a onda joj se oko ZATVORILO OD INFEKCIJE - operacija joj je spasila život!

Ljubav

MOGLA SAM DA UMREM! Devojka je imala ZUBOBOLJU, a onda joj se oko ZATVORILO OD INFEKCIJE - operacija joj je spasila život!

Podeli vest

Doktori su Ejmi Hemsvort dali lekove protiv zubobolje i poslali je kući, a onda joj se od natečenosti i infekcije zatvorilo oko

Ejmi Hemsvort se probudila sa zuboboljom i ustima punim čireva u sredu 25. maja. Njen lekar opšte prakse je prepisao lekove protiv bolova i antibiotike, s obzirom na to da nijedan stomatolog nije bio dostupan. Međutim, lekovi joj uopšte nisu pomogli, pa čak nije mogla ni da jede od bolova.

Za par dana joj je desna strana lica otekla toliko da nije mogla da vidi na to oko i bila je primorana da ode u hitnu pomoć.

- Probudila sam se u petak i lice mi je bilo kao balon, bilo je ogromno i samo je još više oticalo iz sata u sat. Osećala sam se kao čovek slon i svuda su mi bili gnojevi u ustima.

Ejmi ponovo nije mogla da dođe do svog zubara, a iz jedne bolnice su je navodno poslali kući, bez ikakve nege.

- U suštini su me samo izbacili i rekli da se ne bave licima – doktor je stupio u kontakt sa mojim zubarom i zakazao mi termin za to popodne.

- Stomatolog mi je dao nove antibiotike, ali kada sam otišla kući, lice mi je samo oticalo i oticalo i oticalo.

- Kasnije sam se odvezla sa mamom u drugu bolnicu i odmah su me primili. Infekcija je postajala sve veća i doktorka je rekla da se upravo bavila još jednim slučajem kao što sam ja i da je gospođa završila u komi, na intenzivnoj nezi, jer joj je otišla pravo u mozak. Doktor je rekao da sam imala sreće i da sam ostavila infekciju bez lečenja još 6 do 12 sati, mogla je da dođe do mog mozga i mogla sam da završim u istom stanju kao i ona druga dama.

- Još nekoliko sati i moglo je da me ubije – sve od zubobolje!

Nije jasno koju infekciju je Ejmi imala, ali kaže da joj je doktor rekao da se infekcija u njenom zubu proširila na nos, vrat, liniju vilice, uvo i oko - i bila je u opasnosti da se proširi na njen mozak i ubije je.

Foto: Shutterstock

zubobolja

- Doktor me je video u čekaonici i odmah me uvukao u sobu i uradio test krvi, a zatim me vratio u čekaonicu. Sledećeg minuta su izašli sa invalidskim kolicima i rekli da zbog ublažavanja bolova treba da ležim na krevetu, pa su me odveli u drugu prostoriju.

- Doktor mi je rekao da je to infekcija opasna po život. Bilo je zastrašujuće – nisam shvatala koliko je ozbiljno sve dok nisam razgovarala sa profesionalcima.

- Dali su mi tečni morfijum, jer nijedan drugi lek nije delovao, bilo je tako loše.

Ejmi je provela dve noći kao pacijent u opštoj bolnici u Roterhamu i dobila je intravenske antibiotike kako bi sprečila infekciju.

Drugog dana boravka, u subotu 28. maja, podvrgnuta je operaciji kako bi se oslobodila infekcija u desnima i omogućila da joj se otok smanji.

- Morala sam da budem pod opštom anestezijom i morali su da mi iseku desni i iscede svu infekciju i ponovo me zašiju. Čim sam imala operaciju, mogli ste da vidite koliko je otok pao i moje oko je napokon bilo otvoreno - kaže Ejmi.

Ona takođe treba da se podvrgne tretmanu kanala korena, kod svog stomatologa u narednim nedeljama, kako bi se uklonio deo njenog zuba iz kojeg je nastala infekcija i kako bi se sprečili dalji problemi.

- Nikad više neću rizikovati tako nešto. Toliko je strašno, da mi se to ponovi otišla bih pravo u hitnu pomoć. Ako imate upornu zubobolju, potrebno je da potražite lekarski savet što je pre moguće, a ako osetite bilo kakvu vrstu otoka ili toplote na licu, potrebno je da posetite lekara.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija