• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2022

12:47

ŠOK U BOLNICI! Majka koja je imala 5 odsto ŠANSE da zatrudni, otkrila da joj se dogodila NEVEROVATNA STVAR za samo nedelju DANA  (FOTO)

PIXELL

Ljubav

ŠOK U BOLNICI! Majka koja je imala 5 odsto ŠANSE da zatrudni, otkrila da joj se dogodila NEVEROVATNA STVAR za samo nedelju DANA (FOTO)

Podeli vest

Majka dve ćerke Alina Luka (30) iz Londona oduvek je sanjala da ima veliku porodicu, ali su joj lekari rekli da ima samo 5 odsto šanse ponovo da ostane u drugom stanju zbog nedovoljno aktivne štitne žlezde. Kada je odustala dogodilo se čudo, a lekari su joj rekli da očekuje dve bebe koje su začete u razmaku od nedelju dana

Posle dve godine pokušavanja da dobije drugo dete sa partnerom Rikom Karmeom, odlučila je da odustane.

Ali mesec dana kasnije, Alina je saznala da je trudna.

Ono što je iznenadilo lekare jeste to da Luka zapravo očekuje dve bebe - za koje su doktori tvrdili da su začete u razmaku od nedelju dana.

Neverovatno redak fenomen, naučno poznat kao superfetacija, javlja se kada se druga trudnoća dogodi samo nekoliko dana ili nedelja nakon prve. Međutim, bebe rođene na ovaj način zvanično nisu blizanci.

Alina veruje da je njeno iskustvo bilo ništa drugo do "čudo", s obzirom da se molila za samo još jedno dete. U martu su rođene ćerke Eli i Mili Karmea.

 

 

Superfetacija

Superfetacija se dešava kada se jaje oplođuje spermatozoidom i implantira se u matericu po drugi put, samo nekoliko dana ili nedelja nakon što se proces prvi put dogodio.

Izuzetno je retka, sa samo nekoliko slučajeva prijavljenih u medicinskoj literaturi. Lekari su identifikovali superfetaciju u Velikoj Britaniji, Italiji i Kanadi.

Superfetaciju je teško dijagnostikovati, pošto se prisustvo dva fetusa u materici obično pretpostavlja da su blizanci.

Glavna karakteristika superfetacije je da dva fetusa rastu različitom brzinom. Bebe rođene kroz superfetaciju često se smatraju blizancima, jer se često rađaju istog dana. Međutim, oni zvanično nisu blizanci.

Foto: Pixabay

Trudnoća

Blizanci su ili identični - kada se jedno jaje podeli na dva dela nakon što se oplodi - ili neidentični, kada se dve odvojene jajne ćelije oslobađaju iz jajnika u isto vreme, oplođene različitim spermatozoidima i implantirane u matericu, piše Daily Mail.

 - Zatrudnela sam dok sam već bila trudna. Nisam mislio da je to moguće. Pitala sam doktora "da li si ozbiljan? Kako je moguće da zatrudnite kada ste već trudni? -  objasnila je Alina.

 - Molili smo se za jednu bebu i rekli „ako se to ne desi, ne možemo ništa da uradimo povodom toga“, a onda sam saznala sam da sam trudna. Bio je to veliki šok za nas -  otkrila je novopečena mama.

 

 

Ona je dodala da je ovo neverovatno iskustvo za koje veruje da je čudo.

Odustala od trudnoće 

 - Uvek sam želela veliku porodicu. Dve godine nisam mogla da zatrudnim i odustala sam. Rekli su mi da imam pet do deset posto šanse da zatrudnim jer imam hipotireozu - rekla je ona.

Stanje, takođe poznato kao nedovoljno aktivna štitna žlezda, znači da štitna žlezda ne proizvodi dovoljno hormona i uzrokuje neredovne menstruacije, što otežava začeće.

Kada je posle mesec dana saznala da je trudna, plakala je od sreće jer je verovala da to nije moguće. Alina je 15. marta rodila dve ćerke. 

 - Trudnoća je bila veoma teška i bolna. Mislila sam da će mi se leđa slomiti jer mi je stomak bio veliki -  rekla je Alina.

Ona je dodala da ljudi u početku nisu verovali njenoj priči jer su svi mislili da je ovako nešto nemoguće.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija