• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

23.06.2022

07:10

VRATILI STE SE SA ODMORA, A KOSA VAM JE UĆEBANA? Naša frizerka Jovana otkriva kako treba da negujete KOSU na MORU i da li treba da koristite ULJE

freepik.com

Ljubav

VRATILI STE SE SA ODMORA, A KOSA VAM JE UĆEBANA? Naša frizerka Jovana otkriva kako treba da negujete KOSU na MORU i da li treba da koristite ULJE

Podeli vest

Suva kosa i štetni uticaji sunca su noćna mora mnogih žena, a frizerka Jovana Ilić iz salona na Dedinju otkriva za Informer.rs kako da vam ovaj problem postane prošlost

Ako ste već bili na odmoru i more vam je prijalo, ali je bilo štetno za vašu kosu, frizerka Jovana savetuje šta možete da uradite.

 - Prva pomoć je neki dubinski tretman za hidrataciju i skraćivanje krajeva-  objašnjava ona.

Često zaboravljamo da nije dovoljno na štitimo kožu tokom letnjih dana, nego treba da pazimo i kosu.

 - Kao sto mažemo kožu da zaštitimo od isušivanja, tako moramo i kosu. Moja preporuka je da se uzme bilo koji balzam najobičniji i da svaki put kad izađemo iz vode namazemo kosu balzamom ,pa kad uđemo on se ispere i onda opet namažemo i tako u krug do uveče kada se normalno opere kosa sa šamponom i balzamom- savetuje Jovana.

Foto: Privatna arhiva

Jovana frizerka

Ukoliko koristite ulja na plaži, preporuka je da to ne radite.

 - Ja ne preporučujem ulja za kosu dok smo na plaži, jer mažemo ulje za telo da bi bolje poceneli što znaci da privlači sunce, ne treba nam to na kosi dok smo na plaži. Ali uveče kada se opere kosa od soli može da se stavi ulje koje odgovara prema tipu kose - kaže ona.

Dakle, naša frizerka savetuje da umesto ulja na plaži ipak koristite balzam.

Foto: pexels.com

Frizura

Žene prave mnoge greške dok su na odmoru.

 - Najveća greška je ta da se generalno ženama sviđa kako im se kosa lepo ukovrdža od vode tj. soli, pa je ne operu po 2 do 3 dana i još na sve to stavljaju ulje. Zamislite šta se dešava sa kosom kada je svaki dan nagriza so i još se lepo prži na suncu sa uljem- otkrila je Jovana.

 - I onda dođu u salon i pitaju sta im se desilo sa kosom kada su svaki dan stavljale ulje da se "zaštite" - dodaje ona.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija