• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

28.07.2022

22:17

SUPRUGA LEGENDARNOG FUDBALERA OTVORILA DUŠU O POBAČAJU! Ne ignorišite ZNAKE, pazite na ovih 5 simptoma!

Instagram/xkateferdinand

Ljubav

SUPRUGA LEGENDARNOG FUDBALERA OTVORILA DUŠU O POBAČAJU! Ne ignorišite ZNAKE, pazite na ovih 5 simptoma!

Podeli vest

Kejt Ferdinand, žena čuvenog fudbalera Ria Ferdinanda, podelila je sa svojim pratiocima na Instagramu tužnu priču o gubitku bebe

Kejt Ferdinand, tv zvezda i supruga fudbalera Ria Ferdinanda, objavila je na svom Instagramu da je na žalost imala spontani pobačaj:

- Poslednji put kada sam bila u ovoj bolnici, dobila sam Kri, ali ovog puta zato što naša beba nije imala otkucaje srca tokom našeg 12-nedeljnog skeniranja i morala sam na operaciju. Bili smo toliko uzbuđeni i planirali smo prostor za našu novu bebu u našoj porodici, jednostavno smo jedva čekali da podelimo naše vesti sa svima vama, ali nažalost ponekad život jednostavno ne ide onako kako smo planirali. Toliko toga da se kaže, ali nekako ne mogu da pronađem reči. Apsolutno razorena i slomljena srca... ali ne mogu biti zahvalnija za zagrljaje koje sam dobila od mojih većih beba, dok sam bila na vratima, kada smo stigli kući - napisala je Kejt uz fotografiju iz bolnice.

Nažalost, pobačaji su česti, a među onima koje znaju da su trudne, procenjuje se da će se jedna od osam trudnoća završiti tragedijom.

U većini slučajeva, pobačaj se ne može sprečiti, ali postoje neki znaci na koje možete obratiti pažnju.

Svetska zdravstvena organizacija kaže da je najjasniji znak da žena ima pobačaj krvarenje, koje varira od lakih mrlja do teških krvnih ugrušaka.

Ali imajte na umu da je krvarenje tokom prva tri meseca trudnoće normalno i ne mora da znači pobačaj, svakako bi najbolje bilo da se što pre obratite lekaru.

Foto: Shutterstock

bol u stomaku

Ostala četiri simptoma pobačaja su:

  • grčevi i bol u donjem delu stomaka
  • sekret (tečnost) iz vagine
  • iscedak tkiva iz vagine
  • više ne osećate simptome trudnoće, kao što su mučnina i osetljivost dojki
  • Postoji mnogo razloga zbog kojih može doći do pobačaja, ali većina nije uzrokovana nečim što je majka uradila.

    U većini slučajeva, žena neće saznati zašto joj se to dogodilo, što može učiniti da bude još više uznemirena.

    U prvom tromesečju trudnoće, obično je pobačaj rezultat problema sa nerođenom bebom, a Svetska zdravstvena organizacija ističe da su uobičajeni uzrok abnormalni hromozomi u fetusu.

    Foto: Shutterstock

    ginekolog

    Ako beba nema dovoljno ili ima previše hromozoma, velike su verovatnoće da neće moći da raste ili da se razvija pravilno.

    U oko dva do pet odsto pobačaja, genetika je kriva ako partner ima abnormalnost u jednom od svojih hromozoma, kojih nije svestan.

    Može doći do problema sa razvojem placente, zbog čega beba gubi krv i hranljive materije.

    U drugom tromesečju, slab grlić materice, infekcija ili polno prenosive bolesti, oblik materice majke i sindrom policističnih jajnika, pa čak i trovanje hranom, svi su uzroci pobačaja, prenosi TheSun.

    BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Vesti

    Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
    Društvo

    Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

    Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

    05.07.2024

    16:30

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija