• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2022

07:17

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

Ljubav

KAKO DA NAJJEDNOSTAVNIJE USPORITE TRAGOVE GODINA? Dekolte stari brže nego lice

Podeli vest

S godinama tonus i jedrina kože opadaju, i to čak nije toliko primetno na licu koliko na vratu i dekolteu

Većina žena u četrdesetim više ne mari da li ima bujno poprsje, već da li im je koža na vratu i dekolteu čista, a ne prošarana borama i flekama.

Greške u negovanju najvidljivije su u letnjim mesecima, kada je dekolte u fokusu.

- Ovo područje ima manje lojnih žlezda, a sloj masti je 30 do 40 odsto manji u poređenju s licem, pa će se prvi znakovi starenja kože pre primetiti na dekolteu nego na licu - tvrdi kozmetičarka slavnih Džoan Čeh za britanski "Vog".

Ona kaže da se nastanak novih bora i promena boje kože dekoltea može usporiti samo ako se i ovom delu tela posvetimo kao i licu.

Foto: Shutterstock

DA SE PROBA

Za svakodnevnu negu kože vrata i dekoltea možemo koristiti isto sredstvo kao uklanjanje šminke na licu. Onda je dobro isperite hladnom vodom, jer će to poboljšati cirkulaciju i učvrstiti kožu.

Kremu nanosite masirajući se od dekoltea do brade. Ovo je suprotan smer od gravitacije. Poboljšava cirkulaciju krvi u kapilarima i sprečava starenje kože. Masirajte desnom rukom levu stranu i obrnuto. Ne zaboravite na područja ispod pazuha.

Za brži efekat stavite hladne obloge. To možete uraditi, na primer, pomoću zamrznute kocke leda - potrebno je masirati kožu na vratu i dekolteu laganim kružnim pokretima prema bradi oko tri minuta.

Piling dekoltea i vrata treba raditi jednom nedeljno. Koža je svetlija i glatka, a preparati koji se koriste - kreme ili maske za lice - bolje se apsorbuju.

- Nega kože lica ne završava se na licu! Svaki serum i krema, bilo da je reč o hijaluronskoj kiselini, retinolu ili vitaminu C, korisni su i za redovnu negu dekoltea. Za dodatnu hidrataciju možete povremeno koristiti i maske koje su posebno namenjene tom području - napominje Čehova u "lekciji" ženama.

Po vrelom danu ne bi trebalo da se izlazi dok se na kožu dekoltea ne nanese krema sa zaštitnim UV faktorom.

- Previše sunčanja pravi fleke, isušuje kožu i pravi bore na dekolteu. Onda se ne pitajte šta se to desilo kad se pogledate u ogledalu - dodaje Čehova, koja inače brine o izgledu čuvene manekenke Kejt Mos.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija