• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.08.2022

18:25

ČETIRI ZABLUDE O ČOKOLADI! Ovo sigurno niste znali!

Pixabay

Ljubav

ČETIRI ZABLUDE O ČOKOLADI! Ovo sigurno niste znali!

Podeli vest

Većina ljudi izbegava čokoladu kada krenu na dijetu, međutim, izgleda da to nije baš dobro rešenje

Stručnjaci navode da neke tvrdnje o čokoladi ipak nisu istinite. Otkrijte neke zablude o čokoladi u narednim redovima.

1. Čokolada je štetna za naš organizam

Možda je teško poverovati da nešto što je tako dobrog ukusa, poput čokolade, nije loše za vas.

Čokolada, pogotovo crna, sadrži zdrave nutrijente uključujući gvožđe i antioksidante, koji pomažu u borbi protiv stresa.

Foto: Shutterstock

Čokolada sadrži zdrave nutrijente

2. Ako želite da izgubite kilograme, zaboravite na čokoladu

Stručnjaci tvrde da se sve može jesti i ujedno izgubiti neželjeni kilogrami. Zapravo je važno kolike porcije se jedu i koliko često. Tako da se i čokolada može redovno konzumirati, samo treba paziti na preporučeni unos kalorija.

3. Može lako da prouzrokuje povećanje šećera u krvi

Čokalada sadrži prerađeni šećer, ali ona sadrži i vlakna i antioksidante. Ako vam se jede čokolada, a bojite se povećanja šećera u krvi, odaberite crnu ili čokoladu s manje šećera, savetuju stručnjaci.

Foto: Pixabay

4. Čokolada dovodi do pojave akni

Iako šećer može da pogorša postojeće stanje kod osoba sklonih aknama, nema dokaza da je čokalada njihov glavni uzork. Na to utiču brojni faktori kao što su hormoni, tip kože, genetika, godine starosti, nega kože i spoljni faktori, navode stručnjaci.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija