• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

12.08.2022

16:24

SUPER TRIK KOJI POMAŽE DA AVOKADO BRŽE SAZRI! Samo pratite ove korake!

Ljubav

SUPER TRIK KOJI POMAŽE DA AVOKADO BRŽE SAZRI! Samo pratite ove korake!

Podeli vest

Avokado je voće koje je poslednjih godina vrlo popularno kod nas, a možete praviti razne namaze i salate od njega

Avokadu je obično potrebno nekoliko dana da omekša i tada postaje spreman za sečenje i jedenje. Srećom, postoji jednostavan trik za brže sazrevanje avokada, a sve što vam je potrebno jeste smeđa papirnata kesica.

Foto: Shutterstock

Avokado

Metoda papirnate kesice

Otprilike dva dana pre nego što poželite da uživate ​​u avokadu, jednostavno ga stavite u smeđu papirnatu kesicu i zatvorite. Ostavite ga na radnoj površini ili u špajzu i pustite da odradi svoje. Ova metoda je korisna i za drugo voće, kao što su breskve, mango, šljive, ali i za paradajz. Imajte na umu da ovaj trik funkcioniše samo sa smeđom papirnatom kesicom, budući da će plastične vrećice zadržati vlagu i dovesti do razvoja plesni.

Foto: Shutterstock

Avokado možete staviti i u papirnatu kesicu s bananom ili jabukom. Zatvorite kesicu i čuvajte na toplom. Kada kora postane tamnijezelena i popusti pod blagim pritiskom, što obično traje jedan do tri dana, avokado je spreman za konzumiranje. Ako nemate nikakvo drugo voće pri ruci, možete staviti avokado u kesicu nekuvanog pirinča.

Kako trik s papirnatom kesicom funkcioniše?

Sazrevanje je rezultat otpuštanja gasa etilena koji zapravo pokreće proces truljenja voća. Procesi razgradnje čine breskvu, krušku ili avokado ukusnijim – biće mekši i slađeg ukusa s manje kiseline, skroba i mekših ćelijskih zidova - ali samo ako ih izvadite u pravo vreme, dok se još nisu pokvarili.

BONUS VIDEO:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Nikada nisam imala potrebu da pozurujem sazrevanje avokada. Prilikom kupovine uvek uzmem naj manje dva, jedan malo meksi od drugog. Upotrbim prvi a s obzirom da se ne savetuje vise od polovine po osobi i ne svakog dana, za to vreme stigne i drugi.Avokado je bogat masnim kiselinama,sadrzi pitosterol i oleicnu kiselinu koji smanjuju los holesterol i podizu dobar.Pun je oligo elemenata i vitamina. Ko voli nek izvoli.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set