• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

21.09.2022

15:35

TO MI JE SPASILO BRAK! Žena je prestala da SPAVA sa mužem, pa otkrila KAKO je to uticalo na njih!

Shutterstock

Ljubav

TO MI JE SPASILO BRAK! Žena je prestala da SPAVA sa mužem, pa otkrila KAKO je to uticalo na njih!

Podeli vest

Iako se suprug u početku bunio, spavanje u odvojenim sobama im je donelo boljitak u braku

Ideja da se "suprotnosti privlače" je simpatična na početku veze, ali kada ste u braku ili dugo zajedno, te razlike vas ubrzo izlude.

Moj muž i ja smo sigurno primer da se suprotnosti privlače, posebno kada je u pitanju spavanje. On je noćna ptica, koja voli da krade pokrivače i valja se po krevetu, bez obzira na koga se prevrće. Ja sam ranoranilac, koji voli da spava u urednom krevetu, u mračnoj, tihoj sobi.

Kada smo se prvi put uselili, on je u našu spavaću sobu ugradio TV postolje na plafonu. Ovaj TV stalak mi se činio malo ekstremnim, ali sam se nasmejala, jer sam ga volela i mislila sam da će samo s vremena na vreme želeti da pogleda film u krevetu.

Godinama kasnije, nisam se toliko smejala. Ispostavilo se da mu je teško da zaspi bez gledanja televizije. Pa bismo gledali dok ne zaspi i onda bih ga isključila. Tada sam konačno mogla da se naspavam. Samo sam spavala malo kasnije, nego pre nego što se on uselio.

Mislila sam da smo sve sredili. I jesmo... dok život nije počeo da se dešava. Svaki put kada smo se selili ili neko od nas promenio posao, činilo se da ceo naš raspored spavanja zahteva i manja prilagođavanja. Neke od podešavanja koje smo napravili tokom vremena uključivale su masku za oči za mene i tablet sa slušalicama za njega.

Uspeli smo da nastavimo da menjamo stvari kako bismo udovoljili oboma, nekoliko godina. Ali, ovaj poslednji potez samo što nas nije slomio. Ne mislim samo da smo se svađali oko naših razlika u spavanju. Mislim da smo se oboje ozbiljno pitali da li bi bilo bolje da se razvedemo!

Jedine stvari koje su nas držale zajedno bile su (daleko) sećanje da se volimo i odlučnost da to uspe, jer to rade venčani ljudi. Jel tako?

S vremena na vreme nisam mogla da podnesem svađe i odlazila sam da spavam u gostinjskoj sobi. Lepo sam se naspavala, ali je to razbesnelo mog muža, jer smo bili zajedno u braku i zato bi trebalo da spavamo zajedno!

Foto: Shutterstock

spavanje

Jednog jutra posle dobrog sna priznala sam mu da bolje spavam kada spavamo odvojeno. Pitala sam ga kako spava. Rekao je i da je on bolje spavao. Duboko sam udahnula, borila se sa svojim strahom da ću započeti još jednu svađu i postavila pitanje od milion dolara: "Šta misliš o tome da spavamo odvojeno?"

To ga je razbesnelo! ...  u početku. Ali, što je više razmišljao o tome, to mu je imalo više smisla. Najveća mu je bila briga šta će ljudi pomisliti, jer po "pravilima braka", muž i žena treba da spavaju zajedno, tačka! Rekla sam mu da se to nikoga ne tiče osim nas.

I, znate šta? On se složio! Spavamo odvojeno skoro godinu dana. Naš dom je mnogo mirniji i mnogo je lakše zapamtiti da se volimo. Znam da možda zvuči pomalo dramatično, ali stvarno mislim da je odvojeno spavanje spasilo moj brak.

(Znam da imate pitanja, pa mi dozvolite da odgovorim na njih. Da, još uvek imamo intimne odnose, i to obično u njegovom krevetu, jer mu ne smeta da spava u zgužvanim čaršavima. Da, spavamo jedno kod drugog, ali samo kada društvu treba soba za goste. Pošto samo povremeno spavamo zajedno, naše razlike u spavanju su opet malo slađe, ali samo na nekoliko dana.)

Bilo nam je potrebno mnogo da prekršimo jedno od "bračnih pravila", ali se isplatilo. Dakle, samo napred i pokušajte zajedno da prekršite neka pravila, prenosi yourtango.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija