• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Andrijana Nikolić

13.10.2022

16:20

ŠMINKANJE NA PRIRODAN NAČIN! Profesionalna šminkerka otkriva kako treba da istaknemo lepotu!

Shutterstock

Ljubav

ŠMINKANJE NA PRIRODAN NAČIN! Profesionalna šminkerka otkriva kako treba da istaknemo lepotu!

Podeli vest

Žene su od davnina koristile razne kreme i preparate kako bi svoje lice i ten učinile što lepšim i blistavijim. Nega kože lica je vrlo važna i zimi i leti, bez obzira da li se šminkate ili ne. Profesionalna šminkerka Maja Grubetić otkriva za Informer.rs kako treba negovati lice tokom hladnijih dana, a i šta treba da uradimo ukoliko želimo prirodno da izgledamo

Iako mislimo da zaštitni faktor treba koristiti samo tokom leta, Maja otkriva kada treba najveću pažnju da posvetimo.

- Tokom cele godine moramo da negujemo naše lice i da koristimo spf zaštitni faktor, pogotovo kada pređemo neke određene godine. Po mom mišljenju, treba se šminkati onako kako se osećamo, ako tog dana želimo glamurozno da izgledamo, onda da se tako i našminkamo, a hladnije, odnosno toplije vreme nije presudno. Sve je to do osobe i stila – navodi Maja.

Svaka žena je po sebi lepa, a šminka je tu samo da istakne lepotu. Maja savetuje da dame kada žele da dodatno istaknu svoju prirodnu lepotu, da pronađu idealno rumenilo koje odgovara njihovom tenu i da naglase svoje jagodice.

Ten je osnova za profesionalnu šminku

Maja Grubetić tvrdi da je pre svega prirodan ten klijentkinja treba da bude na zavidnom nivou.

- „Malo je puno“ – ja se vodim ovom politikom dugi niz godina, a posebno mi je važan ten klijentkinje, jer je to dobra osnova za profesionalnu šminku. Kada se žene same šminkaju, bitno je da naglase na sebi ono što naviše vole. Ako su to recimo usne, onda savetujem crveni ruž, ako su u pitanju duge trepavice, onda više maskare. Uvek pokažite da volite sebe baš takve kakve jeste i drugi će vas voleti sa ili bez šminke – savetuje šminkerka.

Foto: Privatna arhiva

Šminkerka Maja Grubetić savetuje da nanesemo crveni ruž ukoliko želimo da istaknemo usne

Prirodna šminka

- Moje mušterije vole prirodan mejk ap, ali moram da naglasim da on nije isti kao kada se same šminkamo, već je to na profesionalnom nivou – ističe Maja i dodaje:

- U pitanju su razne tehnike stavljanja proizvoda kako četkicama, tako i sunđerčićima, prstima, a veštačke trepavice se posebno stavljaju 1 na 1. –

Tri proizvoda koja svaka žena mora da ima

Maja Grubetić savetuje da svaka dama kod sebe uvek treba da ima korektor, ruž i rumenilo.

- Sa korektorom pokrijete sitne nesavršenosti i podočnjake, rumenilo zovem „zdravlje“ na licu, i naravno ruž bilo koje boje. Ženski pečat je ruž – zaključuje naša šminkerka.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija