• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

14.11.2022

10:25

REKLI SU JOJ DA JE ALERGIČNA NA LAK ZA NOKTE! Devojci je noga potpuno otekla, a kad se ONESVESTILA otkrivena je STRAŠNA dijagnoza!

Shutterstock

Ljubav

REKLI SU JOJ DA JE ALERGIČNA NA LAK ZA NOKTE! Devojci je noga potpuno otekla, a kad se ONESVESTILA otkrivena je STRAŠNA dijagnoza!

Podeli vest

Sara Basra je osećala bolove u nogama, a kada se pojavio otok znala je da je nešto ozbiljno. Nakon što su je lekari uveravali da je u pitanju alergija, devojka se onesvestila i tada je otkriveno da je u pitanju krvni ugrušak

Kada je Sara Basra počela da dobija jake bolove u nogama, nakon što je otišla na šest letova za samo četiri meseca, plašila se da bi moglo da se radi o krvnom ugrušku.

Ali, nakon što je zatražila medicinsku pomoć, 32-godišnjakinju su lekar opšte prakse i medicinska sestra uverili da je ono što je doživela zapravo zapaljenje pete ili alergijska reakcija na lak za nokte.

Ipak, tri meseca kasnije, Sara, iz Notingema, kolabirala je na jednom festivalu i kasnije je hitno prebačena u bolnicu sa ozbiljnim otokom.

Rečeno joj je da je imala krvni ugrušak, koji se proširio na njena pluća i ostavio joj trajno oštećenje, zbog dugog nelečenja.

- Sve se dogodilo tako brzo i bilo je izuzetno zastrašujuće. Osećala sam se kao mi je život treperio pred očima. Uvek verujte svom instinktu. Volela bih da sam u početku dobila drugo mišljenje ili se više trudila da uradim test krvi, ali sam samo verovala u ono što su mi tada govorili. Znala sam da nešto nije u redu, ali sam verovala profesionalcima. Da nisam otišla na taj festival, ko zna da li bih se srušila i imala taj jak otok. Da nisam, nikada ne bih otišla u hitnu pomoć i moj krvni ugrušak bi postao veći – mogla sam da umrem - kaže Sara.

Foto: Shutterstock

stopala

Sara je prvi put počela da oseća bol u desnoj nozi i stopalu, nakon što je letela na Jamajku, Meksiko i Španiju na odmor između marta i juna 2022.

Kada joj je skočni zglob počeo da otiče, bilo joj je teško da hoda, pa je Sara kontaktirala medicinski centar u Notingemu da zakaže pregled, plašeći se da bi to mogli biti simptomi krvnog ugruška.

- Moje stopalo i prsti su bili crveni i natečeni i osećala sam jaču toplotu nego na drugom stopalu. Stalno sam imala pulsirajući bol u nožnim prstima i bilo mi je teško hodati. Imala sam termin kod lekara početkom jula, ali ona kaže da bi to mogla biti alergijska reakcija na gel lak na mojim prstima. Mislila sam da je ovo čudno jer sam imala gel i na nogama i na rukama i godinama sam to radila bez problema - rekla je Sara.

Ona je pokušala da se odmara i radi od kuće, ali joj je skočni zglob toliko natekao da je ponovo kontaktirala isti medicinski centar i objasnila svoje brige.

Na kontroli 27. jula, Sara kaže da je lekar opšte prakse dodirnuo njen list i kaže da je procenio da je bio mekan, što navodno znači da nije imala krvni ugrušak.

Ona tvrdi da doktor nije tražio test krvi, ali je Sari dijagnostikovao plantarni fasciitis - zapaljensko stanje stopala i poslao je kući, sa preporučenim istezanjem stopala.

Međutim, Sarino stanje se pogoršalo i do avgusta nije mogla da napusti kuću.

- Bol je postajao sve jači iz dana u dan. Bila sam na masaži, a terapeut je stalno komentarisao koliko je to područje natečeno.

Foto: Shutterstock

noge

Ipak, Sara je imala karte za jedan festival i nakon dosta premišljanja, odlučila je da ode. Popila je lekove protiv bolova i nosila ortopedske patike, ali je tamo počela da se oseća loše. U roku od dva sata njena noga se udvostručila, a zbog bolova je morala da otkopča šorc.

U 23 sata je odlučila da ode i krenula je po taksi, ali se osećala kao da ne može da diše i mislila je da ima srčani udar.

Srušila se na pod, ali nakon deset minuta odmora, kaže da se osećala dovoljno dobro da se vrati u hotel, a Džejms je proveravao njeno disanje tokom cele noći.

Sara je nakon par dana ponovo otišla kod lekara i tada su joj se sumnje potvrdile:

- Proverio mi je nogu, uradio testove i potvrdio moju najgoru noćnu moru, bio je krvni ugrušak. Morala sam da se vratim kasnije te nedelje na skeniranje grudnog koša i CT, a oni su potvrdili da se proširio na moja pluća. Bilo je velikih ugrušaka na plućima i ostavilo mi je trajno oštećenje, a deo pluća mi je mrtav - navodi Sara.

Sara je ostala u bolnici pet dana radi testiranja, jer su joj trombociti bili niski i bile su joj potrebne injekcije B12.

Prepisani su joj lekovi za razređivanje krvi i rečeno je da će možda morati da ih uzima doživotno.

- Da je moj lokalni medicinski centar uradio jednostavan test krvi, kada sam izrazila zabrinutost zbog krvnog ugruška još u junu, najverovatnije bi ga otkrili pre nego što se proširio - ističe Sara.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija