• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Greatist

04.12.2022

22:00

MUŠKI ZNOJ u ženama BUDI ŽELJU, a VELIČINA ipak NIJE BITNA! Još neke zanimljivosti o VOĐENJU LJUBAVI!

Shutterstock

Ljubav

MUŠKI ZNOJ u ženama BUDI ŽELJU, a VELIČINA ipak NIJE BITNA! Još neke zanimljivosti o VOĐENJU LJUBAVI!

Podeli vest

Donosimo neke zanimljivosti o vođenju ljubavi i uticaju na ljudski život...

Glavobolja nije dobar izgovor za izbegavanje intimnog odnosa s partnerom jer endorfini koji se izlučuju tom prilikom deluju poput snažnog analgetika. Redovni odnosi ne samo da pomažu protiv bolova nego pospešuju hormonalnu ravnotežu. Donosimo neke zanimljivosti o vođenju ljubavi i uticaju na ljudski život:

* Istraživanja su pokazala da žene koje vode ljubav najmanje jedanput nedeljno ređe pate od neplodnosti, a i polni hormoni su im uravnoteženiji.

* Ipak bez obzira na dobrobiti koje nosi bogat intimni život, čak bi 70 posto žena radije uživalo u čokoladi nego u vođenju ljubavi, što je neobično jer su u velikoj prednosti nad muškarcima.

* Istraživanje nemačkih naučnioka pokazuje da intelektualke teže doživljavaju vrhunac. Što je žena obrazovanija, manja je verovatnoća će biti zadovoljena u krevetu i doživeti klimaks.

Foto: Shutterstock

Što je žena obrazovanija, manje su šanse da će doživeti vrhunac

* Vrhunac koji doživljava muškarac u proseku traje šest sekundi, a žene će uživati čak četiri puta duže.

* Da je ljubav znatno snažnija od obične strasti dokazali su i naučnici. Oni su, proučavajući hormone, uvideli da se u mozgu zaljubljenih luče mnogo veće količine hormona dopamina.

* Suprotno uvreženom mišljenju, velike grudi ne utiču bolje na intimni odnos od malih grudi.

* Oni koji dožive vrhunac pre spavanja verovatnije će imati kvalitetniji san. Dakle, sledeći put kad osetite da se gubite nakon dobrog vođenja ljubavi nemojte pokušati da se borite protiv toga, piše Greatist.

* Vođenje ljubavi je bolje ako je prostorija dovoljno zagrejana, pokazuje američko istraživanje. Stručnjaci su zaključili da su kod muškaraca i žena vrhunci intenzivniji ako je temperatura visoka.

Foto: Shutterstock

Muški znoj sadrži supstance koje 'podižu' raspoloženje kod žena

*Muški znoj sadrži supstance koje 'podižu' raspoloženje i strast kod partnerke. Stoga su se proizvođači parfema dosetili da ih dodaju mirisima.

* Ako žena doživi vrhunac tokom vođenja ljubavi, povećava se verovatnoća da zatrudni. Budući da vrhunac izaziva kontrakciju intimnih mišića, muške polne ćelije lakše i brže pronalaze put, pa se prilikom takvog odnosa znatno povećava verovatnoća za trudnoću, pokazuje istraživanje američkih naučnika.

* Budući da tokom menstruacije postoji povećana cirkulacija krvi oko intimnih regija, tokom tog razdoblja žena može da doživi snažnije vrhunce.

* Istina je da gotovo svaki muškarac mašta o vođenju ljubavi s partnerkom i njenom prijateljicom. Ali samo deset posto njih to najozbiljnije planira da ostvari.

Foto: Shutterstock

Žene koje imaju jači libido otvorenije su ka istopolnoj ljubavi

* Žene koje imaju jači libido i više uživaju u intimnim odnosima su spremnije za istopolnu ljubav, pokazuje istraživanje. U erotskim filmovima češće ih jednako uzbuđuju oba pola.

* Vođenje ljubavi može da ublaži glavobolju – oslobađa napetost koja sužava krvne sudove u mozgu.

* Sedmosatni intimni maratoni možda su norma za Stinga i Trudi, ali većina ljudi kaže da je između 7 i 13 minuta optimalno 'željeno' vreme za vođenje ljubavi u užem smislu, bez predigre. 

* Mit je da samo veliki muški polni organ može ženi da priušti vrhunski užitak. Istina je sasvim drukčija jer da biste stimulisali G tačku, dovoljno je samo četiri centimetara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija