• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

07.12.2022

12:41

OVIH 5 STVARI treba da radite u TRUDNOĆI, ako želite da imate jaku i zdravu KOSU!

Ljubav

OVIH 5 STVARI treba da radite u TRUDNOĆI, ako želite da imate jaku i zdravu KOSU!

Podeli vest

Doktorka Gorana Epštajn otkrila je da će vam vežbanje u trudnoći, dobar odmor, uzimanje vitamina i još nekoliko stvari, pomoći da imate negovanu kosu

Kada je reč o kosi, plastični hirurg, doktorka Gorana Epštajn, objasnila je svojim pratiocima da bi trudnoća trebalo da bude period kada i vaša kosa buja.

Takođe je objasnila da postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako bi vi, vaša beba, ali i vaša kosa, bili što zdraviji:

- Trudnoća je predivan period za kosu. Trebalo bi biti i za vas i za vašu bebu.

Imajte na umu da u vama raste jedinstveno ljudsko biće devet meseci i tu počinje vaša uloga majke. Iako je glavna promena koju mnoge trudnice u trudnoći načine to da prestanu da jedu suši (zbog štetne žive koja se nalazi u morskom psu, sabljarki, ribi list, kraljevskoj skuši), postoji mnogo drugih stvari koje možete učiniti - kaže doktorka i otkriva koje su to stvari:
 

1. Vežbajte.

Ako je vaša trudnoća bez komplikacija, nema razloga da ne vežbate. Osećaćete se bolje, izbacićete toksine, podići nivo serotonina, a i beba će uživati ​​u pokretima. Joga je apsolutno veličanstvena za trudnice, samo oprezno s uvijanjima. Ne izbegavajte intimne odnose.
 

2. Uklonite mobilni i druge elektronske uređaje dalje od stomaka.

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko su ti uređaji štetni za razvoj bebe. Kad vidim trudnicu koja drži mobilni telefon preko svog stomaka, uvek priđem i ukažem joj da prestane. Povremeni selfi je u redu, dok je telefon u "airplane mode"-u.
 

Foto: Shutterstock

trudnica

3. Nemojte raditi.

Odmarajte. Uživajte u svom telu. Obavljate najčudesniji i najvažniji posao - svake minute gradite bebine ćelije i organe.

4. Uzimajte vitamine.

Razmislite o uzimanju 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF) umesto folata. Folna kiselina je sintetička verzija folata i da bi folna kiselina postala aktivni oblik folata, 5-MTHF, mora proći kroz nekoliko molekularnih reakcija u jetri, tako da sve što prekida ključne enzime u njenom metabolizmu takođe može dovesti do smanjene bioraspoloživosti. U slučaju genetskog polimorfizma MTHFR, suplementacija 5-MTHF je bolja, jer zaobilazi puteve koji zahtevaju ovaj enzim.

Korišćenje 5-MTHF takođe sprečava potencijalne negativne efekte nepretvorene folne kiseline u perifernoj cirkulaciji, čime se smanjuje citotoksičnost prirodnih ćelija ubica (NK), što utiče na imunološki sistem i može povećati rizik i težinu infekcija. Posavetujte se sa svojim ginekologom o tome.

5. Kozmetički proizvodi

Nemojte koristiti kozmetičke proizvode koji sadrže endokrine disruptore, posebno parabene, ftalate, sulfate, toluene, fluoride, PFAS, plastiku, parfeme, UV filtere, triklosane, aluminijum itd. Oni su povezani da urođenim manama, tumorima, negativnim efektima na reproduktivni sistem, dijabetes i drugo. Nemojte farbati kosu. Čitajte deklaracije proizvoda.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija