• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

15.12.2022

16:12

DISANJE NA USTA MOŽE IZAZVATI EREKTILNU DISFUNKCIJU! Evo koje sve stvari utiču na PERFORMANSE U KREVETU!

Ljubav

DISANJE NA USTA MOŽE IZAZVATI EREKTILNU DISFUNKCIJU! Evo koje sve stvari utiču na PERFORMANSE U KREVETU!

Podeli vest

Istraživanja su pokazala da disanje na usta, pušenje i još par stvari utiče na erektilnu disfunkciju

Svako se s vremena na vreme susreće sa neprijatnim iskustvima u svom intimnom životu. Iako se možete nasmejati povremenim "greškama među čaršavima", sramotna intimna iskustva mogu postati stresna kada se ponavljaju. Štaviše, ponavljajuća erektilna disfunkcija može da signalizira narušeno zdravstveno stanje i znači da je vreme da posetite svog lekara.

Srećom, možete izbeći neugodne trenutke u spavaćoj sobi eliminisanjem nezdravih životnih navika, koje sabotiraju vaš erotski učinak. 

1. Pušenje

Opšte je poznato da pušenje utiče na vaše zdravlje. Osim što povećava rizik od nekoliko hroničnih zdravstvenih stanja, kao što su bolesti srca, rak, moždani udar i dijabetes, pušenje takođe može narušiti sposobnost vašeg srca da efikasno pumpa krv. Ovo otežava protok krvi i sužava krvne sudove u vašim genitalijama, što često dovodi do problema s erekcijom.

Foto: Shutterstock

intimni odnosi

Međutim, dobra vest je da su efekti pušenja na ED reverzibilni. Prestanak pušenja može zaustaviti ED i to brzo. Prema studiji objavljenoj u časopisu "Andrologija" 2015. godine, muškarci koji su bili teški pušači i uzdržavali se od pušenja cigareta 24 do 36 sati, doživeli su značajna poboljšanja u svojoj sposobnosti da postignu i održe erekciju. Pored toga, meta-analiza iz 2019. objavljena u "American Journal of Men's Health" utvrdila je da je prevalencija ED dvostruko veća kod hroničnih korisnika kanabisa, nego kod muškaraca koji nisu koristili marihuanu.

2. Prekomerna konzumacija alkohola

Dok opuštanje i uživanje u nekoliko pića mogu biti zabavno i društveno iskustvo, previše alkohola može dovesti do razočaranja u spavaćoj sobi. Alkohol ometa glasnike u mozgu koji govore vašim genitalijama da se napune krvlju. Takođe, može izazvati ED smanjenjem proizvodnje testosterona. Na sreću, uticaj alkohola na vašu nesposobnost da ostanete čvrsti je privremen. Kada efekti alkohola nestanu i piće izađe iz vašeg sistema, trebalo bi da krenete.

Džejms Ulčeker, MD, urolog sa Klivlendske klinike, rekao je u izjavi:

- Ono što pijete generalno je važnije od onoga što jedete. Alkohol je jedna od najvažnijih stvari koje unosimo i koja utiče na erekciju. U našem društvu obično imamo pij, izađi na večeru, a onda dođi kući i imaj snošaj. Savetujem momcima da urade suprotno, da se malo zabave u 18 časova, a zatim popiju piće i izađu na večeru.

Foto: Shutterstock

intimni odnosi

3. Sedeći način života

Nedostatak fizičke aktivnosti je jedan od faktora rizika koji se najviše može promeniti za rešavanje vašeg ED. Neredovno vežbanje ili kretanje može dovesti do povećanja telesne težine, gojaznosti i povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti – što sve značajno doprinosi ED. Međutim, čak i umereno vežbanje na redovnoj osnovi može preokrenuti ED i poboljšati vašu sposobnost da postignete erekciju.

- Čak i umerena vežba, poput brzog hoda, stimuliše sposobnost vašeg tela da proizvodi azot oksid  - rekao je za ShareCare dr Majkl F. Rojzen, doktor interne medicine sa Klivlendske klinike.

- To je kratkotrajna hemikalija koju vaše telo treba da nastavi da obnavlja. Održava vaše arterije otvorenima, uključujući i one koje omogućavaju da krv teče u vaš penis kada se uzbudite. Vežbanje može zaštititi vašu se*sualnu funkciju, čak i ako imate druge faktori rizika, koji deluju u suprotnom smeru.

4. Disanje na usta

Previše disanje na usta može izazvati ED. U studiji iz 2019. objavljenoj u "Journal of Oral Health and Dental Science", istraživači su otkrili da se 68 posto učesnika koji su disali na usta, naišlo na intimne probleme, uključujući ED, prevremenu ejakulaciju i smanjen libido. Zanimljivo je da su učesnici koji su disali na usta i iskusili ED, bili u dobi od 20-ih do 50-ih godina, pojačavajući povezanost između teškog disanja na usta i ED.

Iako možda ne mislite da dišete na usta, mogli biste to da radite u snu, u vreme kada vaše disanje najznačajnije utiče na faktore koji doprinose ED.

- Određene vrste disanja, kao što je disanje na usta, povećavaju rizik od poremećaja sna. Kada se spavanje prekida na duge periode, to može smanjiti nivo testosterona i povećati rizik od erektilne disfunkcije - objašnjava doktor Džastin Houman, prenosi BestLife.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija