• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.01.2023

15:50

IMATE PROBLEM SA ISPUCALIM USNAMA? Postoji nekoliko brzih rešenja, koja će vam biti od koristi!

Shutterstock

Ljubav

IMATE PROBLEM SA ISPUCALIM USNAMA? Postoji nekoliko brzih rešenja, koja će vam biti od koristi!

Podeli vest

Pravi balzam za usne, prirodni proizvodi i unos više vode, samo su neke od stvari koje će vam pomoći sa ispucalim usnama.

Ispucale usne mogu biti poprilično bolne i neugodne. Kako biste izbegli njihovo nastajanje, ali i ublažili već postojeći problem, postoji nekoliko stvari koje bi mogli da uradite, prenosi medicalnewstoday.com.

Koristite dobar balzam za usne

Eukaliptus, cimet, citrusi, menta, lanolin, oktinoksat, fenol, propil galat i salicilna kiselinu su neki od sastojaka balzama za usne koji mogu iritirati usne. Ako se nakon nanošenja balzama za usne javi osećaj peckanja, prekinite da ga koristite. Umesto toga, posegnite za proizvodima koji su prirodniji.

Probajte prirodne proizvode za usne

Postoji nekoliko efikasnih prirodnih lekova za ispucale usne koje možda već imate u svojoj kuhinji.

Možete pokušati sledeće recepte:

Aloe vera: unutar listova biljke aloe vere formira se gel koji sadrži sve neophodne vitamine i minerale koji umiruju i rehidriraju oštećenu kožu. Aloe vera je takođe antiinflamatorna.

Kokosovo ulje: pomaže u borbi protiv upale dok umiruje i omekšava kožu.

Foto: Shutterstock

usne

Med: veoma je hidratantan što ga čini odličnim za lečenje suvih usana. Takođe sadrži antioksidante i ima antibakterijska svojstva, koja pomažu kod ispucalih usana.

Krastavac: može nežno hidrarati usne, jer sadrži vitamine i minerale koji mogu poboljšati njihov izgled.

Zeleni čaj: ima mnogo antioksidanata i minerala, a sadrži i polifenole, koji smanjuju upale. Da biste uklonili višak suve kože na usnama, namočite kesicu zelenog čaja u toplu vodu i nežno je trljajte preko usana.

Pijte više vode

Telo i usne takođe postaju suvi i ispucali usled hladnoće, zagađenja i suvog vazduha, pa je potrebno piti više vode. Bez obzira na godišnje doba, pijte bar 7-8 čaša vode svakog dana.

Izbegavajte lizanje usana

Kada su nam usne suve, može izgledati prirodno da ih ližemo, ali kada pljuvačke nestane, usne postaju još isušenije. Naš savet je da prestanete da to radite, ako želite da se rešite problema ispucalih usana.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija