• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2023

08:53

TIRAMISU PRAMENOVI! Osvežite frizuru u bojama popularnog italijanskog dezerta

pexels.com

Ljubav

TIRAMISU PRAMENOVI! Osvežite frizuru u bojama popularnog italijanskog dezerta

Podeli vest

Legendarni italijanski dezert s kafom, sočan i ukusan tiramisu poslužio je kao inspiracija svetskim frizerima.

Nijansiranje kose u tri boje već je postalo hit u salonima, a najpopularnije će, tvrde, biti na proleće, kada tri boje zasijaju na suncu.

Dezert tiramisu slaže se u tri sloja: od pažljivo umućene kreme s maskarponeom i jajima, preko hrskavog piškota keksa natopljenog kafom, do završnog tankog sloja kakao-praha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saks Fifth Avenue (@saks)

 

Baš tako se "slažu" boje i na kosi, bilo da je tamna ili svetla.

Savet plus

Obrnuti balejaž: Novi trend za plavuše
Svetli pramenovi uz obraze podmladiće lice, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda uz razbarušenu frizuru.

Žuta, svetlobraon i tamnobraon nijansa vizuelno odlično izgleda na dužoj kosi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Roberts (@emmaroberts)

 

Nižu se u pažljivim razmacima, a rezultat je bogatiji volumen i svežina, naročito ako je kosa duža. Ukoliko ste vešti sa farbanjem, to možete da učinite i sami, ali treba voditi računa da pramenovi budu širi. Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost veoma važna, kod ovih pramenova možete da budete slobodni.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, da bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu plavokosim klijentima, da bi tek malo potamnili kosu.

Frizerka slavnih Niki Li, koja brine o kosi Kamile Kabeljo i Hilari Daf, tiramisu pramenove preporučuje i plavušama, kao kod glumice Eme Roberts.

- Pramenovi mogu da traju mesecima, a u tiramisu kombinaciji dobro će izgledati i kada izrastu. Ne morate da brinete o izrasku - kaže Lijeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija