• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dailymail.co.uk

19.02.2023

12:43

ŽENE SE NE ŽALE! Dužina prosečne alatke u poslednjih 30 godina porasla za 25 odsto!

pexels.com

Ljubav

ŽENE SE NE ŽALE! Dužina prosečne alatke u poslednjih 30 godina porasla za 25 odsto!

Podeli vest

Naučnici su do podataka o povećanju muškog polnog organa došli tako što su analizirali podatke koji su prikupljeni u 75 studija koje su sprovedene od 1942. do 2021.

Metaanaliza koju je sproveo Univerzitet Stanford pokazala je da je dužina prosečnog ukrućenog orhgana u periodu od 1992. do 2021. skočila za 25 posto, s 12,19 centimetara na 15,24 centimetara.

Iako mnogi muškarci žude za dužim polnim organom, naučnici sa Stanforda strahuju da su im alatke porasle zbog izlaganja hemikalijama, neaktivnog načina života i konzumacije nezdrave hrane. Istovremeno, spomenuti faktori su doprineli i padu plodnosti od 1992. do 2021. godine.

U sklopu tih studija izmeren je 55.761 polni organ, a naučnici su očekivali da će dužina u navedenom periodu pasti.

Foto: pexels.com

Naučnici su zabrinuti porastom dužine i pokušavaju da pronađu uzrok 

- Bilo kakva promena u razvoju zabrinjavajuća je jer je naš reproduktivni sistem jedan od najvažnijih delova ljudske biologije. Ako se promene događaju ovako brzo, to znači da se nešto snažno događa u našim telima. Moramo pokušati da potvrdimo ove rezultate. Ako se potvrde, moramo da utvrdimo šta uzrokuje te promene - rekao je dr Majkl Ajzenberg, profesor urologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stanford, prenosi daily mail

Studija je pokazala da je prosečni opušteni organ u periodu od 1942. do 2021. bio dugačak 8,63 cm. Prosečni je nategnuti organ u istom periodu bio dugačak 12,95 cm, a prosečna ukrućena alatka 13,71 cm.

Dok se ova metaanaliza bavila dužinom, u njoj nije bilo reči o tome zašto su se polni organi povećali, te kako veličina utiče na plodnost. Dr Ajzenberg strahuje da bi to moglo da bude povezano s izlaganjem štetnim hemikalijama koje se nalaze u pesticidima i higijenskim proizvodima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija