• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

20.04.2023

08:48

ZAŠTITITE VAŠE ZDRAVLJE! Ove namirnice su najbolje u borbi protiv kandide!

Ljubav

ZAŠTITITE VAŠE ZDRAVLJE! Ove namirnice su najbolje u borbi protiv kandide!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da će vam namirnice poput maslinovog ulja i brokolija pomoći u borbi protiv kandide.

Kandida je gljivica, odnosno oblik kvasca, a veoma mala količina normalno živi u ljudskom organizmu (ustima i crevima). Ona pomaže pri varenju i apsorpciji nutrijenata, ali kada se kandida prekomerno namnoži, tada dovodi do zdravstvenih tegoba.

Može da razbije zid creva i prodre u krvotok, oslobađajući toksične nusprodukte u vaše telo i da izazove sindrom curenja creva i kandidijazu.

Ovakvo stanje naziva se infekcija kandidom. Prekomerno razmožavanje kandide u organizmu zapravo može dovesti do mnogih različitih zdravstvenih problema, od probavnih, pa sve do depresije. Sa druge strane, infekcija kandidom može da zahvati takoreći sve delove tela, a kako ishrana pomaže u slučaju kandidijaze, objasnila je nutricionistkinja Nataša Đukić:

Foto: Shutterstock

riba sa povrćem

- Kandida je vrsta gljivice koja je prirodno prisutna u našem organizmu, i ukoliko je na normalnom nivou, ne uzrokuje nikakve probleme.

Međutim, nepravilna ishrana, prekomerno konzumiranje alkohola, stres i narušeno varenje mogu prouzrokovati prekomerno namnožavanje kandide. Da biste zaštitili svoje zdravlje, ishrana treba da vam bude bazirana na posnom mesu, ribi, piletini, povrću bez skroba i zdravim mastima - navodi nutricionistkinja i otkriva:

- U slučaju da vam je potvrđena kandidijaza, uključite ove zdrave namirnice u svoju ishranu:

  • Beli luk
  • Jabukovo sirće
  • Brokoli 
  • Đumbir
  • Maslinovo ulje
  • Karanfilić
  • Cimet
  • Losos
  • Limun

Da li ste imali nekada problem sa kandidijazom?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija