• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2023

14:00

Ovih 15 znakova ukazuje na to da ste se nekom svideli na prvi pogled

Shutterstock

Ljubav

Ovih 15 znakova ukazuje na to da ste se nekom svideli na prvi pogled

Podeli vest

Ako primetite neki od ovih znakova u razgovoru sa osobom suprotnog pola, verovatno ste joj se svideli.

Kada smo zainteresovani da počnemo novu ljubavnu vezu, često se osećamo prilično nesigurno pitajući se da li se sviđamo toj nekoj osobi. Niko od nas ne može da čita misli, ali svi možemo da naučimo znakove neverbalne komunikacije.

Ovih 15 znakova ukazuju na to da je neka osoba zainteresovana za vas:

1. Pravac stopala

Ako su stopala čoveka sa kojim razgovarate okrenuta prema vama, to može pokazati da je zainteresovan za vas.

- Otvoreni govor tela je pokazatelj da je neko radoznao i pažljiv prema vama - kaže licencirani terapeut Šamira Hauard.

Drugi znaci mogu uključivati naginjanje ka vama sa opuštenim ramenima i rukama koje nisu ukrštene.

2.Vidite njihove ruke

Kada je nekome prijatno u vašoj blizini, obično možete da vidite ruke te osobe- nisu u džepovima, nisu prekrštene na grudima ili sakrivene iza leđa.

Ovo bi mogao biti odličan pokazatelj da se vaš partner (ili potencijalni partner) oseća bezbedno i povezano sa vama.

3. Naginjanje glave tokom razgovora

Ako vaša simpatija nagne glavu u stranu dok vas sluša, to može biti dobar znak. Naginjanje glave može pokazati da su radoznali i fokusirani na ono što govorite.

Foto: Shutterstock

 

 

4. Ruke su im mokre

Možemo pretpostaviti da to samo znači da je nekome vruće ili se preterano znoji, ali to zapravo može biti pokazatelj stresa i nervoze. To znači da je možda veoma zainteresovan za vas i da ne želi ništa da zabrlja, što je dobar znak da im je stalo!

5. Sapliću se o svoje reči

Drugi način na koji bi neko mogao da oda da je nervozan je ako se spotakne oko svojih reči - posebno ako su obično samouvereni ili su u centru pažnje.

- Ako znate da su inače veoma elokventni ili da imaju samopouzdanja da vode razgovor, a sada odjednom zamuckuju i ne znaju šta da kažu ili im je teško da prate nit razgovora, verovatno time pokazuju da su zinteresovani za vas- kaže stručnjak za veze.

6. Stoje ili sede blizu vas

Ako stoje nekoliko centimetara od vas u situacijama kada ste zajedno, moguće je da jednostavno ne mogu da odole porivu da vam budu što bliže.

Foto: Shutterstock

 

 

7. Kada se smeju, otkrivaju mnogo zuba

Ako je neko zaista srećan, neće se truditi da pokrije prednje zube kada se smeje.

8. Proučavaju tvoje celo lice

Neprekidan kontakt očima može biti ljudima neprijatan.. Dakle, ako provode većinu svog vremena proučavajući vaše usne, oči, nos ili bilo šta drugo - to je jasan pokazatelj da im se sviđate.

9. Oblizuju usne (na simpatičan način)

Nauka kaže da kada vas neko privlači, vaša usta proizvode više pljuvačke. Dakle, vaša simpatija bi mogla da liže usne ili ih stisne kada je u vašoj blizini ako je zaista zainteresovana.

10. Ostvaruju fizički kontakt

Fizički kontakt može biti dobar način da provere kako reagujete na njihov dodir.

Mali izgovori za kontakt, poput dodirivanja kolena ili zavlačenja kose iza uva, mogu da znače da žele da vam budu bliže.

11. Dodiruju grlo

Grlo je deo tela koji predstavlja komunikaciju i ranjivost. Dakle, ako dodirnu ovo područje dok su u interakciji sa vama, to bi moglo nešto značiti.

Na primer, to može biti znak da su zainteresovani za vas i da su zabrinuti da li će se predstaviti na pravi način.

Foto: Shutterstock

 

 

12. Izdvajaju vas iz grupe

U grupnim situacijama, oni pronalaze načine da provedu trenutke sa vama. Ovo može biti postavljanje direktnih pitanja ili samo odgovaranje na nešto što ste rekli.

Smejanje vašim šalama, gledanje direktno u oči i razgovori jedan na jedan takođe su pokazatelji da im se sviđate.

13. Dosledni su u komunikaciji

Doslednost u komunikaciji je veliki pokazatelj interesovanja. Održavanje kontakta je ključno za izgradnju odnosa, tako da ne bi trebalo da „nestanu“ na duži vremenski period, a zatim da se vrate bez objašnjenja.

14. Crvene kada su blizu vas

 Crvenilo je prava reakcija na uzbuđenje ili dobijanje doze adrenalina. Prema tome, to može biti uobičajen znak da ste nekom privlačni.

15. Često se smejete zajedno

Smeh je način uspostavljanja intimnosti, odnosa i veze sa nekim. Dakle, ako se ovo često dešava između vas, to može značiti da se toj osobi zaista sviđate, piše Brightside.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija