• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.10.2023

23:20

Najveći strahovi ispod čaršafa! Čega se plaše muškarci, a čega žene?

Shutterstock

Ljubav

Najveći strahovi ispod čaršafa! Čega se plaše muškarci, a čega žene?

Podeli vest

Žene često brinu o svom zdravlju i trudnoći, muškarci se opterećuju veličinom i trajanjem...

U današnjem svetu, seksualnost i intimni odnosi često su izvor brojnih pitanja i strahova koji mogu da utiču na naše mentalno i emocionalno blagostanje. Žene često brinu o svom zdravlju i trudnoći, muči ih društveni pritisak da budu lepe i “čedne”, dok se muškarci opterećuju veličinom i trajanjem, kao i time da li će zadovoljiti partnerku. Seksolog Trejsi Koks izdvojila je najčešće strahove oba pola u seksu.

***Žene su najčešće opterećene ovim situacijama:

1. Šta ako dobijem polno prenosivu bolest ili zatrudnim?

Iako je to najveći strah kod oba pola, žene više brinu o sigurnom seksu - i to s dobrim razlogom. Kod žena je veća verovatnoća da će se zaraziti nekom polnom prenosivom bolešću i sa razlogom su žene ovde više uplašene nego muškarci. Nije loše da oba partnera naprave test na polno prenosive bolesti, a tu je i kondom koji otklanja oba ova straha.

Foto: pexels.com

Uz kondom dva straha manje

2. Šta ako mu se moje telo ne sviđa?

Istraživanja pokazuju da se jedna od pet odraslih osoba oseća neprijatno u svom telu. Žene posebno imaju osećaj da moraju da se prilagode društvenom idealu savršenog tela koji je većini njih zapravo nedostižan.

- Zatvorite oči ukoliko se tokom vođenja ljubavi stalno usređujete na “nesavršene” delove tela i usmerite pažnju na ono što osećate, ne na ono što vidite. Budite aktivni u krevetu, jer je tako manja verovatnoća da će vas ometati negativne misli - savetuje Trejsi.

3. Šta ako me osuđuje?

Dok se muškarci brinu da će biti “loši” u krevetu, žene su zabrinute oko toga da li će biti previše dobre ili previše iskusne ili možda previše uzbuđene, pa će partner o njima pomisliti svašta.

- Iako je situacija bolja nego što je bila u prošlosti, još uvek ima dosta žena koje društvo osuđuje zbog broja muškaraca sa kojima su spavali. Ne čudi stoga što ponekad obuzdavaju entuzijazam, sve iz straha da ih neće smatrati “lakim ženama” - kaže Trejsi.

Foto: Shutterstock

Koliko iskustva je previše?
***Muškarce najčešće muče ovi strahovi:

1. Šta ako ne mogu da postignem ili održim erekciju?

- Svi muškarci se u nekom trenutku života bore sa anksioznošću i ona je u porastu. Sve više njih u dvadesetim i tridesetim godinama paniči pri pomisli da neće moći da postignu ili održe erekciju i da će razočarati svoju partnerku. Oko 50 odsto muškaraca u tridesetim godinama priznalo je tokom jedne studije da su imali problema sa tim - kaže ovaj stručnjak.

2. Šta ako ona ne doživi orgazam?

Realnost je da muškarci često očekuju da žene dožive orgazam samo kroz seksualni odnos bez ikakve dodatne stimulacije klitorisa – što se ne dešava u 75 odsto slučajeva.

- Samo 25 procenata žena doživi orgazam samo kroz penetraciju. Ova činjenica je do sada trebalo da bude urezana u naš mozak, jer to znamo otprilike 2.000 godina - nalazi se u Kama Sutri, ali iz nekog razloga i muškarci i žene to ignorišu - kaže seksolog.

Foto: Shutterstock

Samo 25 procenata žena doživi orgazam isključivo kroz penetraciju

3. Šta ako moj penis nije dovoljno veliki?

Da, ova zabrinutost muči mnoge muškarce. Jedno istraživanje sprovedeno na uzorku od 50.000 ispitanika pokazalo je da 45 posto muškaraca želi veći penis. Takođe se pokazalo da su mladići prosečne veličine genitalija zabrinutiji od onih koji imaju penis ispod proseka. Ista studija pokazala je da je 85 posto žena zadovoljno veličinom “te stvari” kod partnera.

- Što se tiče seksa, veličina penisa je uglavnom na dnu lestvice većini žena. Bitne su seksualne veštine, pažljivost, traženje povratne informacije, radost davanja i primanja, dobar odnos čak i izvan kreveta i slično. Sve ovo će vam doneti više bodova od velikog penisa – poručuje Trejsi Koks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija