• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2023

21:00

Kao zečevi! Istraživanje otkrilo koje zemlje imaju najpromiskuitetnije stanovnike, a na prvom mestu je...

Shutterstock

Ljubav

Kao zečevi! Istraživanje otkrilo koje zemlje imaju najpromiskuitetnije stanovnike, a na prvom mestu je...

Podeli vest

Najliberalnije stavove po pitanju intimnih odnosa pre braka očekivano imaju Francuzi...

Nedavna studija je otkrila koje zemlje imaju najpromiskuitetnije stanovnike, a na prvom mestu se našla Australija

Prema istraživanju NapLab-a SAD su 15. najpromiskuitetnija zemlja na svetu, a njihov prosečan stanovnik spava sa 10,7 ljudi tokom svog života. Sledi Kanada, sa takođe prosečno 10,7 partnera, a nešto manje promiskuitetni od Kanađana su Britanci, sa prosečno 9,8 seksualnih partnera. Slede Meksikanci sa devet, Španci sa 6,1, Poljaci sa šest i Kinezi sa 3,1 partnerom po stanovniku.

Foto: Freepik.com

More, sunce, plaže i seks

Međutim, iako Amerikanci u proseku imaju dvocifrene seksualne partnere, relativno malo njih veruje da je predbračni seks moralno prihvatljiv. Dakle, samo 65 odsto građana SAD podržava predbračni seks, što je mali broj u poređenju sa mnogim drugim zapadnim zemljama.

Najliberalnije stavove po pitanju seksa pre braka očekivano imaju Francuzi, čak 94 odsto ispitanika ne misli da u tome ima ništa nemoralno, dok je zemlja sa najviše promiskuiteta na svetu prema NapLabu Australija, sa prosečnim stanovnikom koji u životu imaju seksualne odnose sa čak 13,3 osobe, a sa 81 odsto stanovništva koji blagonaklono gledaju na seks pre braka.

Foto: Freepik.com

Indijci i generalno Azijci su na dnu liste

Osim toga, u Australiji je legalizovana prostitucija, a njen prosečni stanovnik gubi nevinost sa 17,8 godina, dok je u SAD prosek za prvo seksualno iskustvo 18 godina. Međutim, uprkos svemu navedenom, Australija ima nižu stopu polno prenosivih bolesti od SAD - 14.454 na 100.000 stanovnika, u poređenju sa 19.900 na 100.000 stanovnika u SAD.

Indijci na dnu liste

NapLab je prikupio ove podatke iz nekoliko različitih izvora i otkrio da je Indija najmanje promiskuitetna od 45 zemalja koje su ispitali. Na primer, samo 19 odsto Indijaca smatra da je seks pre braka prihvatljiv, dok prosečan Indijac ima samo tri seksualna partnera u životu. Shodno tome, Indija je takođe imala relativno niske stope polno prenosivih bolesti u poređenju sa drugim zemljama na listi.

Zemlje s najviše seksualnih partnera

Australija – 13.3
Novi Zeland – 13.2
Južna Afrika – 12.5
Finska – 12.4
Norveška – 12.1
Italija – 11.8
Švedska – 11.8
Švajcarska – 11.1
Irska – 11.1

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija