• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

26.02.2024

06:20

Nikada nije pestala da mu piše pisma i posvećuje svaki koncert! Najtužnija ljubavna priča Jugoslavije koju je prekinula smrt

youtube/JosipaLisacCHANNEL

Ljubav

Nikada nije pestala da mu piše pisma i posvećuje svaki koncert! Najtužnija ljubavna priča Jugoslavije koju je prekinula smrt

Podeli vest

Pevačica Josipa Lisac i Karlo Metikoš upoznali su se davne 1971. godine, a njihova ljubav je bila na prvi pogled.

Sve je počelo jedne februarske večeri 1971. godine. Muzičar Karlo Metikoš je putovao po svetu i predstavljajući se kao Met Kolins gradio karijeru. Bio je miljenik žena, a kako su mediji tada prenosili, iza sebe je imao oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama.

Sa druge strane, Josipa je tek zakoračila u dvadesete godine i gradila je karijeru prve jugoslovenske rokenrol dive.

Za njih je bio sudbonosan jedan susret u Petrinji.

Bila je, onak', malo debeljuškasta, slatka, al' je fenomenalno pevala - rekao je jednom Karlo Metikoš o Josipi Lisac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopšte nisam znao ko, šta... Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli k'o u priči i od onda se više nismo rastajali - ispričao je Karlo jednom prilikom.

O njihovoj ljubavi su svi pričali, a kao što smo rekli, ona je i opevana na albumu "Dnevnik jedne ljubavi".

Na svakom Josipinom koncertu, mesto u prvom redu je bilo rezervisano za Karla, a iako se nikada nisu ni verili ni venčali, proveli su 21 godinu zajedno voleći se do poslednjeg daha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

O njihovom odnosu, pričala je svojevremeno pevačica:

Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali reći, rekli bismo odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo rešavali razgovorom. Kad bi neko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se smenjivali i funkcionisali.

Karlo je preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta. Imao je 51 godinu. Ali, ni smrt ih nije rastavila. Posle 33 godine od Karlove smrti Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše pisma, voli ga… Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

- Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane - rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija