• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

23:20

Da su ovo neki znali nikada se ne bi razveli! Jedna reč može da sačuva ljubav u kriznim momentima!

Shuterstock

Ljubav

Da su ovo neki znali nikada se ne bi razveli! Jedna reč može da sačuva ljubav u kriznim momentima!

Podeli vest

Na početku ljubavne priče, sve izgleda kao iz bajke, kao da hodate po oblacima... Ali kad se pojave prvi problemi, sve se menja gotovo preko noći.

Kada dođe do kraja jednog braka, često se svi odjednom pretvore u vojne stručnjake, analizirajući svaki detalj i sigurni u svoje zaključke o tome šta je dovelo do konačnog sloma.

Međutim, iako zvuči gotovo nezamislivo, postoji "magična" reč koja može da preokrene tok stvari i sačuva vašu ljubav.

U situacijama kada se čini da je sve savršeno, ali se odjednom suočavate sa krizom, angažovanje oba partnera postaje ključno. Nedostatak komunikacije i tišina mogu postati ozbiljni problemi koji vode ka razdvajanju. 

Foto: Shuterstock

 

Koliko je zapravo važna ta jedna reč "ne" za očuvanje braka?

Iako deluje čudno, ta jednostavna negacija može napraviti značajnu razliku u pokušajima spasavanja veze. Često dolazi iz straha da ćemo biti osuđeni ili odbačeni, ali važno je da preispitamo svoje prioritete i uskladimo ih sa vlastitim vrednostima i ciljevima.

Zaustavite se i prosto recite "ne" svim stvarima koje vam smetaju, budite otvoreni, a nakon toga odlučite šta je najbolje za vas. 

Ne zaboravite da je i fokusiranje na partnera mora biti ključni prioritet, čak i ako nam se čini da su društveni život i aktivnosti oko nas važni.

Statistike pokazuju da mnogi razvodi proizlaze iz zanemarivanja partnera tokom dužeg vremenskog perioda.

Nedostatak pažnje u porodičnim odnosima može nas odvesti u različitim pravcima i u potpunosti izgubiti kontakt. Očuvanje one posebne hemije iz prošlosti zahteva predanost i pažnju prema partneru.

Očuvanje braka zahteva aktivno uvažavanje potreba partnera i usklađivanje vlastitih prioriteta sa zajedničkim životom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50