• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

13:53

Danas je Svetski dan mačaka! Poseban dan za ljubitelje ovih životinja

Shutterstock

Ljubimci

Danas je Svetski dan mačaka! Poseban dan za ljubitelje ovih životinja

Podeli vest

Svetski dan mačaka, koji se obeležava 8. avgusta, predstavlja poseban dan posvećen obožavanju i slavlju ovih šarmantnih i neodoljivih kućnih ljubimaca širom sveta.

Ovaj dan je prilika da se pokaže ljubav i briga prema mačkama, kao i da se podigne svest o važnosti njihove zaštite i dobrobiti.

Mačke su veoma specifične životinje koje su tokom vekova osvojile srca mnogih ljudi širom sveta. One su poznate po svojoj nezavisnosti, eleganciji i neodoljivim ponašanjima. Svetski dan mačaka omogućava ljudima da se razmene priče, iskustva i slike svojih mačaka, doprinoseći tako zajedničkoj radosti i razumevanju ove posebne vrste.

Foto: Shutterstock

 

 

Ovaj dan takođe podseća na značaj brige o mačkama, uključujući pravilnu ishranu, redovne posete veterinaru, adekvatan smeštaj i pažnju koju im treba pružiti. Takođe, prilika je da se naglasi potreba za sterilizacijom i kastracijom kako bi se kontrolisala populacija mačaka i sprečilo nepoželjno razmnožavanje.

Svetski dan mačaka često se obeležava putem društvenih medija, događanja, kampanja za udomljavanje napuštenih mačaka i različitih aktivnosti koje promovišu dobrobit i zaštitu ovih predivnih životinja.

To je prilika da se pokaže poštovanje prema mačkama i da se podstakne svest o njihovoj važnoj ulozi u ljudskim životima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija