• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

07.11.2023

16:10

Ket lejdi! Žene koje vole mačke su privržene i imaju veliko srce - krznene ljubimice na njih gledaju kao na majke

pexels.com

Ljubimci

Ket lejdi! Žene koje vole mačke su privržene i imaju veliko srce - krznene ljubimice na njih gledaju kao na majke

Podeli vest

Mnogi misle da su mačke sebične i samožive životinje, a takvima smatraju i njihove vlasnice.

Istina je da su žene koje imaju mačke za kućnog ljubimca jako posebne, iako ih mnogi smatraju čudnima.

Mnogi muškarci su takođe ljubitelji mačaka, ali ljubav između mačaka i žena je češća i obostrana mačke su sklonije, i mužjaci i ženke da svoje poverenje poklone ženama, a žene češće za svog ljubimca biraju mačke.

Naučnici su proučavali ovu pojavu i uočili neke razloge ove obostrane privrženosti:

Žene imaju prijatniju frekvenciju glasa

Mačke su veoma osetljive na zvuke, veoma su komunikativne i u tome često vrlo glasne i eksprsivne, one reaguju na obraćanje, a žene su sklone da im se obraćaju i da im pričaju. Pri tom, ženski glas je mekši i prijatniji uhu, na šta mačke kao i deca lepo reaguju.

Foto: Shutterstock

 

 

Nežan dodir

Ženska ruka je ono što mačke cene jednako kao i muškarci. Ženski dodir je nežniji i pažljiviji, a mačke vole maženje, ali slabo podnose gnjavažu.

Majčinske sklonosti

Žene su brižnije, jer su genetski predodređene za brigu o mladuncima, a mačke su u odnosu na svoje vlasnike kao mačići u odnosu na mama-mačku.

Zaista nas doživljavaju kao svoje majke. Mi ih hranimo, gladimo (a to je ekvivalent lizanja kod mačaka), obraćamo im se i posmatramo ih nastojeći da razumemo njihove potrebe i ispunimo ih.

Zato usamljene žene često imaju i nekoliko mačaka time ispunjavaju svoju potrebu za staranjem i brigom o živim bićima i to je sasvim zadovoljavajuća kompenzacija, koliko god ket-lejdi bila karikatura usamljene žene.

Foto: pexels.com

 

 

Slične smo po karakteru

Mačke ne slušaju naređenja i teško ih je dresirati, cene svoju slobodu i privatnost i samodovoljne su. Žene se takođe odlikuju ovim osobinama, ma koliko ih prikrivale pitomošću i porodičnim stilom života.

Mačke se odlično staraju o svojim mladuncima, čiste su, spretne, graciozne i lepe. A to su takođe i komplimenti koji mogu da se iskreno upute gotovo svakoj ženi.

Žene su posvećenije

I to je najvažniji razlog, žene imaju intenzivnu emotivnu interakciju sa svetom oko sebe, gaje duboke odnose privrženosti, dobro zapažaju i empatične su, one poklanjaju pažnju nesebično i ulažu više vremena i energije u razvijanje tih odnosa.

Mačke to prepoznaju i reaguju. One uzvraćaju ljubav koja im se pruža i to će bez oklevanja potvrditi svaka vlasnica mačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija