• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2024

18:00

Pas rasplakao svet svojom sudbinom! Vlasnici mu uradili ono što se ne prašta - Svi su plakali (VIDEO)

Shutterstock

Ljubimci

Pas rasplakao svet svojom sudbinom! Vlasnici mu uradili ono što se ne prašta - Svi su plakali (VIDEO)

Podeli vest

U svetu kućnih ljubimaca, često se događaju priče koje potresaju srca širom sveta. Jedna takva priča dolazi nam iz Teksasa, gde je sudbina psa po imenu Karlton izazvala talas emocija na društvenim mrežama.

Kućni ljubimci se vezuju za svoje vlasnike od prvog dana kada se usele u novi dom. Njihova bezuslovna ljubav i privrženost često su nepokolebljivi, ali, nažalost, ne dobijaju svi ljubimci istu ljubav zauzvrat.

Sudbina jednog psa iz Teksasa rasplakala je ljude na društvenim mrežama zbog svoje tužne priče. Pre dve godine, pas po imenu Karlton pronašao je svoj dom nakon što je sklonjen sa ulice. Nažalost, njegovi vlasnici su nedavno odlučili da ga vrate u azil za napuštene životinje, bez trunke milosti.

Snimak iz azila za životinje Special Pals u Hjustonu prikazuje nesrećnog Karltona kako nepomično leži na mestu gde su ga vlasnici ostavili. Iako su radnici azila pokušali da mu olakšaju boravak pružajući mu razne poslastice, Karlton je kao da je znao da je ponovo napušten. Odbijao je hranu, nije želeo da se igra sa drugim životinjama, već je samo ležao, gledao ka vratima i čekao, nadajući se da će se njegovi vlasnici vratiti po njega.

"Ne brini, druže. Bezbedan si i jednog dana ćeš pronaći novi dom" - pisalo je u postu o ovom tužnom psu.

 

@bigcityb Don't worry buddy. You are safe and will find a new home someday #houston #rescue ♬ someday i'll get it - Alek Olsen

 

Beki, koja je snimila i objavila video tužnog Karltona na TikToku, rekla je da nije bilo interesovanja za usvajanje ovog psa, ali da se on oseća sve bolje svakim danom. U novom snimku otkrila je da je Karlton ponovo srećan i da se čitav tim azila trudi da ga oraspoloži igrajući se s njim. Ipak, pas i dalje osluškuje i čeka, nadajući se da će se njegovi vlasnici vratiti po njega.

Video je izazvao snažne reakcije među ljudima koji su izrazili mešavinu tuge i besa zbog situacije u kojoj se Karlton našao.

- Ljudi, budite odgovorniji! Psi su doživotna obaveza - glasio je jedan komentar.
- Zašto ljudi to rade? Nikada to neću razumeti - nadovezao se drugi. 
- Molim vas, neka ga neko usvoji i pruži mu pažnju i ljubav - dodao je treći...

Broj kućnih ljubimaca koji se nalaze na ulici i traže dom u skloništima raste iz godine u godinu. U Sjedinjenim Američkim Državama godišnje na ulici i u azilima završi 6,3 miliona kućnih ljubimaca, što je otprilike 17.260 dnevno. Ova statistika naglašava potrebu za većom odgovornošću i saosećanjem prema našim četvoronožnim prijateljima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija