• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.08.2024

18:00

Najlepša rasa mačaka na celom svetu! Mirne su i mazne, idealne za svaku porodicu (VIDEO)

Pexels

Ljubimci

Najlepša rasa mačaka na celom svetu! Mirne su i mazne, idealne za svaku porodicu (VIDEO)

Podeli vest

"Ragdoll" mačke su jedna od najlepših vrsta i predstavljaju idealne ljubimce zbog svoje mirne i poslušne naravi.

Ragdol mačke su prekrasne mazne mace. Poreklom su iz Amerike, gde su se gajile pre više od 50 godina. Rasa je nastala ukrštanjem bele persijske mačke, svete birme i burmanske mačke.

Upečatljive oči i mekana dlaka

Dolaze u četiri osnovne boje: čokoladna, plava, lila i crna, no mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne. Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svetloj dlaci, mekanoj kao svila. Spadaju u skupinu većih mačaka i mogu imati i do 9 kilograma. Svoju snažnu građu i miran karakter nasledile su od persijske mačke, a oznake na glavi, nogama i repu od svete birme.

 

@pearlsragdolls

Testing to see which kittens pass the Ragdoll test ♬ original sound - Pearl’s Ragdolls

 

Pitoma narav

Ragdol mačke su mirne i nežne naravi, što ih ujedno čini idealnim kućnim ljubimcem za porodice s malom decom. Vrlo su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu s drugim ljubimcima. Za ove mačke smatra se da imaju veliku toleranciju na bol, ali to baš i nije tačno. One su itekako osetljive, ali zbog mirne naravi i poslušnosti su otpornije na stres.

 

 

Uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog selako opuštaju na rukama je ogromno poverenje koje imaju u svoje vlasnike. Ako ste ljubitelj velikih maznih mačaka, ragdoll mačke su idealne za vas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kijev priznao, protiv Putina i Rusije ratujemo i u Africi! Maske su pale, svet se ovoga plašio, posledice su zastrašujuće!
Nimalo naivno

Kijev priznao, protiv Putina i Rusije ratujemo i u Africi! Maske su pale, svet se ovoga plašio, posledice su zastrašujuće!

Rusija i Ukrajina su u ratu i na tlu Afrike?! Vlada Malija, koju predvodi pukovnik Asimi Goita, uz podršku Moskve, najavila je „trenutnu suspenziju diplomatskih odnosa sa Ukrajinom" zbog, kako su naveli u Bamaku, "podrške vlade iz Kijeva pobunjenim Tuarezima iz pokreta Azavad". Bamako optužuje Kijev da pomaže "terorizam i ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet Malija".

05.08.2024

19:24

Zabava

Džet set

Srbija