• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2023

13:30

DA LI TREBA PRATI KOSU PRE FARBANJA? Evo šta kažu frizeri

Shutterstock

Moda i lepota

DA LI TREBA PRATI KOSU PRE FARBANJA? Evo šta kažu frizeri

Podeli vest

Frizeri navode da kosa pre farbanja treba da bude čista jer ćete tako dobiti živahniju i dugotrajniju boju.

Ako kosu farbate kod kuće, za dobar rezultat važna je i priprema pre farbanja.

Farbanje kose uključuje pranje kao normalan korak, navode frizeri. 

Oni ističu da kosa pre farbanja treba da bude čista, jer će tako boja biti živahnija, ali i bolje prijanjati. Lakše ćete prekriti izrastak ili sede vlasi. 

Takođe, ostaci nagomilanih proizvoda na koži glave mogu da ometaju proces farbanja i izazovu hemijsku reakciju, objašnjavaju frizeri.

Foto: Shutterstock

Farbanje kose

Dodaju i da to može rezultirati neujednačenom bojom. Preporuka je i korišćenje šampona za detoksikaciju kako biste temeljno očistili kosu i teme. 

Proces farbanja kose mogu da "ometaju" proizvodi poput balzama i ulja za kosu koji stvaraju barijeru između kose i boje. Takođe, proizvodi poput suvog šampona i sprejeva za teksturu takođe mogu uticati na farbanje kose.

Nakon farbanja, najbolje je sačekati 24 sata pre sledećeg pranja kose. Treba obratiti pažnju na kvalitet proizvoda i izabrati one koji su bezbedni za farbanu kosu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubica

pre 1 godinu

Da sam ba nesttu Mitrovića odmah big dala otkaz Ivani Šopić jer je loš domaćin i jer ne poštuje ljude koji se javljaju nego ih pušta da čekaju dok se dve kokoške svadjaju. Dozvoljava vredjanje gledaoca i vredjanje učesnica. To je bruka za Pink.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija