• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2023

23:20

Negujte kožu stopala kako treba Uradite kućni pedikir

Shutterstock

Moda i lepota

Negujte kožu stopala kako treba Uradite kućni pedikir

Podeli vest

Kod kuće možete negovati stopala kupkom od limuna ili meda i bićete iznenađeni rezultatima.

Nega stopala je obavezna tokom cele godine, a posebno leti kada su stopala izloženija nego inače. Nakon obavljenog pedikira stopala su prelepa i deluje kao da pedikir nećemo morati da ponavljamo duže vreme.

Ali treba znati da pedikir treba ponoviti nekoliko puta tokom leta. Posebno zbog toga što leti hodamo bosi i u otvorenoj obući i izlažemo stopala suncu i morskoj vodi. Suva i ispucala koža može se ponovo pojaviti 10 dana nakon obavljanja pedikira.

Zbog toga vam predlažemo dva efikasna tretmana koja možete uraditi kod kuće. Potrebni su vam samo med i limun, a stopala će vam biti zahvalna. Ovaj tretman uspešno rešava problem suve i ispucale kože stopala. 

Foto: Shutterstock

Pedikir

 

Kupka sa limunom za uklanjanje suve kože

Uz pomoć ovog recepta lako ćete ukloniti suvu kožu i mrtve ćelije na stopalima. Ona omekšava tvrdu, suvu kožu, dok gorka so u ovom receptu služi kao blagi piling.

Potrebno vam je:

1-3 sveža limuna

1-3 šolje sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)

3 šolje slane soli

 

Dodajte sirće u činiju tople vode u kojoj ćete namakati stopala. Iscedite limunov sok u njega. Koristite unutrašnjost limunove kore da nežno očistite prste i stopala.

Pre nego što posolite kupku, utrljajte gorku so u stopala laganim kružnim pokretima.

Nakon što natopite stopala četkom nežno i lako uklonite mrtvu kožu sa stopala.

Hidratantna kupka od meda za stopala

Potrebno vam je:

1 šolja meda

1 šolja kokosovog mleka

1 kašičica cimeta u prahu

 

Rastvorite med i kokosovo mleko u maloj posudi ključale vode. Polako dodajte ovu mešavinu u činiju sa vodom u kojoj ćete namakati stopala. Pospite ga cimetom u prahu i umočite stopala.

Držite stopala u kupki neko vreme, a zatim turpijom za stopala uklonite mrtve i ispucale delove kože.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija