• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2023

06:21

Omiljeni napitak može da učini čuda za kosu i kožu! Kafa u službi lepote

Shuterstock

Moda i lepota

Omiljeni napitak može da učini čuda za kosu i kožu! Kafa u službi lepote

Podeli vest

Iako je mnogima prva asocijacija na kafu jutro i razbuđivanje, ovaj crni napitak čini čuda i u mnogim drugim situacijama.

Tu pre svega mislimo na njene efekte kada je reč o nezi kože i kose. Kafa obiluje antioksidansima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita.

Maska i piling od mlevene kafe će zrelu i umornu kožu vrlo brzo osvežiti, zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema. Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite pa pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Posle masaže isperite lice mlakom vodom. S obzirom da je zrela koža često suva i vrlo osetljiva, kafi dodajte maslinovo ili kokosovo ulje, koje je dobro za glatku i mekšu kožu.

Foto: Shutterstock

 

 

Za bolju cirkulaciju pomoći će maska od kafe i kakaoa. Pomešajte dve kašike mlevene kafe, dve kašike kakaoa u prahu, tri kašike punomasnog mleka ili jogurta i kašiku meda, pa nanesite na lice. Mešavina taloga od kafe, ulja po želji i smeđeg šećera je savršen piling za telo.

Kafa neće samo vas da razbudi ujutro, ona može da "razbudi' i vašu kosu, i to takođe posebno napravljenim pilingom, pakovanjem, maskom za naglašavanje prirodne boje i tečnošću za ispiranje.
Znojenje i korišćenje raznih proizvoda za negu i stilizovanje kose na vlasištu stvaraju naslage koje povremeno treba ukloniti. Za to je idealna kafa. Pomešajte malo kafe i vode, da dobijete gustu smesu, pa njome lagano masirajte teme.

Da bi vam kosa bila svilenkasta i sjajna, isperite je kafom. Skuvajte malo kafe, ohladite je i nakratko stavite u frižider. Posle šamponiranja isperite kosu ovom hladnom tečnošću, a zatim još jednom kosu isperite hladnom vodom.

Ako ste brineta, isprobajte masku za naglašavanje boje. Ova maska odlična je za dobijanje lepe i sjajne prirodne smeđe boje kose. Pomešajte mlevenu kafu, vitamin E i malo aloa vera gela tako da dobijete finu pastu. Nanesite ovu masku na kosu i ostavite 30 do 40 minuta, a zatim kosu operite.
Kosa će biti svilenkasta i sjajna i ako isprobate pakovanje od kafe, maslinovog ulja i meda. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija