• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

13:34

Srpski dizajneri u Parizu! Mihajlo Pavić domaćin tradicionalne modne manifestacije inspirisane Teslinim delima (FOTO)

Boško Karanović

Moda i lepota

Srpski dizajneri u Parizu! Mihajlo Pavić domaćin tradicionalne modne manifestacije inspirisane Teslinim delima (FOTO)

Podeli vest

Nakon kraće medijske pauze, poznati televizijski novinar i voditelj Mihajlo Pavić otputovao je u Pariz na nekoliko dana kako bi bio domaćin tradicionalne modne manifestacije "Srpski dan mode", koja je ove godine bila posvećena liku i delu velikog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Uzbudljiva revija pod nazivom "Tesla fashion", autorke Vesne De Vinče, ponudila je raznovrsna dizajnerska rešenja inspirisana životom i brojnim dostignućima briljantnog srpskog naučnika, a kroz spektakularno veče prisutne je vodio upravo Pavić, kog smo prethodnih godina često mogli da vidimo u ulozi voditelja različitih modnih događaja.

Poziv je usledio nakon što je Pavić prošlog meseca objavio veliki intervju sa Santom Versačeom, rođenim bratom čuvenog italijanskog kreatora Đanija Versačea, tokom njegovog boravka u Beogradu povodom promocije knjige "Braća: jedna italijanska porodica".

- Veliko je zadovoljstvo kada dobijete poziv da budete domaćin tako velikog modnog događaja kao što je "Srpski dan mode" koji ima za cilj promociju srpske kreativnosti i kulture. I to u Parizu, koji, kao što znate, predstavlja jedan od najuticajnijih modnih centara. Ovogodišnja revija bila je posvećena srpskom geniju, bez kog bi i čuveni „grad svetlosti“, danas verovatno bio u mraku. Kao zaljubljenik u modu i novinar sa dugogodišnjim iskustvom praćenja modnih događaja, ovo je bilo izuzetno dragoceno iskustvo za mene – započinje priču Pavić i dodaje:

- Kroz svaki angažman u svetu mode, da li kroz posao novinara, voditelja ili PR-a, imao sam priliku da sarađujem sa neverovatno kreativnim ljudima, briljantnim umovima, što me pokreće da budem bolja verzija sebe u ličnom i profesionalnom smislu.

Revija pod nazivom "Tesla Fashion" ove godine održana je u velelepnoj rezidenciji ambasadorke Srbije Ane Hrustanović, a sam događaj okupio je brojne francuske političare, ambasadore, članove kraljevskih porodica, novinare svetskog renomea, ali predstavnike sprskog rasejanja.

 

- Po mom mišljenju, velika je privilegija, pa čak i kuriozitet, održati reviju u rezidenciji srpskog ambasadora. Luksuzna palata nalazi se u samom srcu francuske prestonice, iz čije bašte se pruža pogled na Ajfelovu kulu što dodatno oplemenjuje celokupan ambijent. Posebno uveče, kada je spektakularno osvetljena. U potpunosti razumem zašto mnogi ovo zdanje smatraju jednom od najlepših srpskih rezidencija u svetu - prepričava Pavić.

Kroz jedinstvene izazove i specifičnosti svakog modnog događaja, Pavić deli svoje iskustvo koje prati njegov veoma uzbudljiv i dinamičan voditeljski poziv. 

- Biti voditelj ne znači samo informisati publiku, već i prenositi emocije i energiju događaja, stvarajući jedno sasvim autentično iskustvo. Takođe, rad sa različitim ljudima, uključujući dizajnere, modele i ostale stručnjake u industriji, pružio mi je priliku za sticanje novih prijateljstava, razmenu ideja i učenje o različitim aspektima modne umetnosti. Svaki događaj je jedinstven, sa svojim specifičnostima i izazovima, što čini moj posao dinamičnim i uzbudljivim - rekao je za naš portal poznati voditelj i zaključio da će celokupno iskustvo, od kreacija domaćih dizajnera do impozantne lokacije, ostaviti neizbrisiv trag u njegovom sećanju.

Pariskoj publici predstavila su se četiri etablirana domaća modna dizajnera Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Dejana Milosavljević i Jelena Mandić prikazala su autentične kreacije inspirisane Teslinim likom i delom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija