• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2023

21:20

Stil nošenja torbe otkriva ženski karakter! Moćne iili stidljive?

Shutterstock

Moda i lepota

Stil nošenja torbe otkriva ženski karakter! Moćne iili stidljive?

Podeli vest

Dame koje često kaiš torbice okače o podlakticu, kao medalju, žele da dominiraju, a one koje je obema rukama stežu ispred tela, nesigurne su i zatvorene.

Stručnjaci za govor tela i psiholozi smatraju da je dovoljno tri minuta da na osnovu nekih detalja "pročitaju" osobu koju prvi put vide. Tako o čoveku više od reči govore njegovo držanje, položaj ruku, cipele, a Pati Vud, stručnjak za govor tela, pronašla je vezu između karaktera žene i načina na koji nosi tašnu.

Pokušajte da se prepoznate u ovoj "analizi".

Torba prebačena preko podlaktice

Ovo je omiljeni stil zvezda koje jure paparaci. Ukoliko nosite torbu na ovaj način, to je svojevrsna demonstracija moći.

- Nosite torbu kao da je neka medalja ili nagrada i osećate se superiorno - objašnjava Pati Vud.

Foto: Shutterstock

Demonstracija moći

Torba prebačena preko glave

Devojka koja torbu nosi prebačenu preko glave i koja joj pada sa prednje strane tela ima slobodne ruke i svesno prekriva svoju liniju i odeću.

- To je korisno, ali pokazuje i da ste pomalo nespretni. Ovo često viđam kod mladih žena - kaže Vudova. 

Torba ispod pazuha

Torba je na sigurnom, a vaše ruke su slobodne. Međutim, Pati tvrdi da je tu uglavnom reč o nezgrapnosti:

- Često je vidim na ženama koje nose torbu koja ne pristaje njihovom telu.

Torba kao treća ruka

Torba koja ima dugačak kaiš, ali koju, umesto prebačenu preko glave, nosite preko jednog ramena, dok ona slobodno pada sa strane, ukazuje na to da niste dovoljno odgovorni i da nemate moć nad vlastitim životom.

Foto: Shutterstock

Odbrambeni sta

Pismo-tašna koju držite obema rukama

Žena koja drži pismo-tašnu obema rukama i to sa prednje strane tela ukazuje na to da je sramežljiva. Dok stoji, noge su joj najčešće prekrštene.

- To je odbrambeni stav i, ako ga zauzimate dok ste na sastanku, to govori da vam je neprijatno i da niste sigurni kuda sve to vodi - tvrdi Vudova.

Torba preko ramena, kaiš pridržavate rukom

Ako torbu nosite prebačenu preko ramena sigurno smeštenu ispod lakta, a ručku pridržavate rukom, to ukazuje da ste brižni i da štitite svoje stvari.

- One se pridržavaju saveta koji im je dala majka za pametno ponašanje na ulici - smatra analitičarka Peti. 

Žene bez torbe 

Dame koje ne nose torbu sigurno imaju asistenta koji je nosi umesto nje.

- Kad ljudi imaju potrebu da u svakom trenutku izgledaju sjajno, ništa ih ne sme opterećivati. Takve žene imaju pametnija posla nego da brinu o tome gde je torba - kaže Vudova. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!
Showtime

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!

Bio bih vojnik specijalnih jedinica da nisam postao profesionalni fudbaler, kaže štoper Genta Stefan Mitrović za Informer, dok napadač Ferencvaroša Aleksandar Pešić otkriva da je kao mali sanjao da drži mikrofon i puni hale, a ne da bude golgeter.

01.05.2024

09:38

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15