• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.01.2024

21:20

Primenite pravilo 90/90 i znaćete svakog jutra šta da obučete!

pexels.com

Moda i lepota

Primenite pravilo 90/90 i znaćete svakog jutra šta da obučete!

Podeli vest

Zahvaljujući pravilu 90/90 jedna novinarka više ne gubi vreme svakog jutra na pregledanje garderobe i smišljanje šta da obuče.

Većina žena svakog jutra izgubi najmanje od 10 do 15 minuta, ako ne i više, pregledajući iznova garderober i pokušavajući da odluči šta sa čime da spari tako da izgleda lepo i moderno. Novinarka Dženifer Bilok je svakako jedna od njih.

- Imam košulje koje volim, ali ih nikad ne nosim, ​​nekoliko pari pantalona koje mi možda više ne stoje i haljinu koju ne volim, ali je čuvam jer sam potrošila puno novca da je sašijem. To je među svim ostalim stvarima u ormaru, naravno. Ovog vikenda sam odlučila da je vreme da očistim nered u ormaru kako bih mogla da provodim manje vremena razmišljajući o odeći svakog dana. Bilo je to savršeno vreme da se isproba pravilo 90/90 - rekla je ona.

Ovo pravilo kreirali su Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodemus, koji zajedno vode "Minimaliste", podkast u kojem vode diskusije o tome kako živeti sa što manje stvari. Ovo pravilo postavlja dva jednostavna pitanja: Da li ste ovo koristili u proteklih 90 dana? Da li ćete ga koristiti u narednih 90 dana? Ako je vaš odgovor na oba pitanja ne (sa izuzetkom stvari kao što su sezonska odeća, praznični ukrasi ili bilo šta što se koristi samo u određenom delu godine), vreme je da se rešite te stvari.

Foto: pexels.com

Sve pregledno i rašćišćeno

- Pravilo 90/90 ne brine o vašim osećanjima ili sanjarenju o prilici kada ćete opet nositi neki komad, već je crno-belo: Da li ste ga koristili? Hoćete li ga koristiti? Ako je odgovor ne, recite mu zbogom - objašnjava Dženifer.

Zaboravljeni u dnu ormana 

Ona i njen suprug su zajedno pregledali ormare, probali komade za koje nisu bili sigurni da li su im i dalje taman, detaljno pregledali fioke sa čarapama i donjim vešom. Svaki prevelik ili oštećen kaiš su bacili, Dženifer je isto uradila sa torbama, a zatim su pregledali i sve stvari koje su visile na čivilucima na nekoliko mesta u stanu.

- Ceo proces je trajao samo oko sat vremena, a na kraju smo dobili dve ogromne kese za smeće pune odeće za poklanjanje. Najbolja stvar je što sam našla gomilu sukanja koje sam stavila u zadnji deo ormana i na koje sam zaboravila, i uzbuđena sam što ću ih ponovo nositi - kaže novinarka.

Foto: Shutterstock

Na sličan način možete da očistite i telefon ili bilo koje stvari u domu

Sledećeg dana, pod utiskom raščišćavanja ormana, dok je čekala na red za pregled kod lekara, ponovo je probala pravilo 90/90, ali na telefonu. Izbrisala je sve aplikacije i igrice koje nije koristila, niti je planirala da ih igra.

- Moram da kažem da se posle toga osećam mnogo lakše - poručila je ova žena, koja planira da primeni metod 90/90 na ostatak stvari u domu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija