• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2024

20:30

Ovo su najbizarniji trendovi u lepoti! Menstruaciju na lice, pačja stopala na nokte (VIDEO)

Shutterstock

Moda i lepota

Ovo su najbizarniji trendovi u lepoti! Menstruaciju na lice, pačja stopala na nokte (VIDEO)

Podeli vest

Šta ste sve spremni da uradite za lepotu?

Za lepotu kažu da je u oku posmatrača, ponekad je to i doslovno, samo u oku onoga ko je spreman da za istu isproba i najluđe moguće trikove. Nedavno smo pisali o šminkanju brokolijem, a sada nastavljamo sa pet trendova u lepoti koji su se pojavili u poslednje vreme i zaludeli žene, posebno na društvenim mrežama.  

Flasteri na lice preko noći

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anastasia Talan (@koshaspa)

 

Flasteri preko lica tokom noći su navodno način da se smanje bore i ostali znaci starenja. Dermatolozi, međutim, poručuju da se to nikad neće desiti. Ova tehnika koja tobože 'podiže' ili 'vaja' vaše lice može da učini upravo suprotno.

Maska od menstruacije 

 

 

 

Mislite da ste navikli na sve jezive trendove koje Instagram iz dana u dan izbacuje? Šta kažete na masku od menstralne krvi? Influenseri su pokušali njome da leče akne, podmlade kožu i povežu se sa svojom 'ženstvenošću'. Međutim, ovaj tretman ne samo što može da izazove alergije, infekcije i upale na koži zbog nehigijene, već može da dovede i do 'hlamidijskog konjunktivitisa', tvrde  stručnjaci. Ovo nije isto što i 'vampirski' tretman lica. Nemojte to da radite.

Šminka kao da ste plakali

 

 

Prema ovom trendu, tuga je poželjna, a vaš krajnji cilj je da izgledate lepo. Crvene i suze oči dopunite lažnim podočnjacima, otečenim usnama i grimizno crvenim vrhom nosa - opštim obeležjima potpunog sloma. Obraze nadopunite blistavim, staklenim tragovima lažnih suza, a kupidonov luk iscrtajte sjajem, kao da vam curi nos. Bizarno. 

PS. Šminka za plačljive devojke je evoluirala u šminku ljute devojke. Potražite je na sopstveni rizik.

Pačji nokti

 

 

Kontroverzni trend izrade noktiju u obliku pačjih stopala sa raširenim vrhovima čine suprotnost u odnosu na suptilnost klasičnog manikira u obliku badema. Prva ih je ponela reperka i tekstopisac Kardi Bi, a uz francuski manikir na njenim noktima se našao i par trešanja. Pačiji nokti se ponovo vraćaju na bjuti scenu i mada, razumljivo, imaju više protivnika nego poklonika, moramo im priznati originalnost.

Lubrikant umesto prajmera

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hyram (@hyram)

 

Ovaj trend je preko noći prikupio mnoge sledbenike. Influenseri preporučuju da premažete svoje lice lubrikantom umesto prajmerom, a krajnji rezultat je sjajna, vlažna podloga za šminkanje. Ovaj trik je prihvaćen kao ekonomična alternativa prajmeru, s obzirom na to da ove dve formule dele neke zajedničke sastojke. Iako je lubrikant relativno bezbedan za testiranje, neki stručnjaci opominju na mogućnost pojave iritacija na licu. Zapamtite da je lubrikant prilično težak za kožu i da može da sadrži konzervanse, mirise i druge komponente koje nisu baš prikladne za lice.

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija