• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A.Adamović

12.04.2024

14:15

Gazi osmu deceniju, a uopšte ne stari! Otkrivena tajna mladolikog i blistavog izgleda Verice Rakočević (FOTO)

ATA Images

Moda i lepota

Gazi osmu deceniju, a uopšte ne stari! Otkrivena tajna mladolikog i blistavog izgleda Verice Rakočević (FOTO)

Podeli vest

Poznata modna kretatorka Verica Rakočević (76) godinama slovi za negovanu i lepu ženu, a mnoge dame se pitaju u čemu je tajna njenog mladolikog i savršenog izgleda.

Pored toga što izgleda jako lepo i ponosno nosi svoje godine, Verica je dokaz da lepota čoveka potiče iznutra, a ne spolja. 

U prilog tome je i njen brak sa 35 godina mlađim Veljkom Kuzmančevićem. Mnogi su sumnjali da će taj brak opstati, ne samo zbog razlike u godinama već i zbog različitih stilova života koje su do tada vodili, ali deceniju kasnije njih dvoje su i dalje zajedno, jednako zaljubljeni i srećniji nego ikad.

Ljubav je Vericu još dodatno podmladila, a ona je sada za sve žene dala bjuti savete kako treba da se ponašaju prema sebi i da neguju svoju ličnost, kako bi im lepota došla do izražaja.  

Foto: ATA Images

 

Kako kaže kreatorka lepota je skup spoljašnjih i unutrašnjih sadržaja, a kultura žene se ogleda između ostalog i u nezi lica, kose, zuba. 

Prednost daje prirodnim preparatima za negu

Nega koju Verica praktikuje je više kako je rekla skup pravila kojih se ona godinama pridržava. Najveću pažnju posveđuje svom licu i više voli prirodne preparate od farmaceutskih.   

- Meni je nega vezana sa higijenom. Kao što moram da se tuširam i perem zube tako je u jutarnju rutinu uključeno i toniranje lica, nanošenje seruma vitamina C, dnevne kreme sa zaštitnim faktorom 50. Normalno je da je prirodna kozmetika zdravija. Konzervansi i parabeni koji su sastavni elementi farmaceutske kozmetike koliko koriste toliko i štete koži.

Tajna Veričinog mladolikog izgleda upravo je u genetici. Iako gazi osmu deceniju, na izgledu bi joj pozavidele mnoge mlade dame, a baš te gene za mladolikost nasledila je od svog dede. 

Foto: Miloš Rafailović

 

- Naučno je dokazano da je genetika zaslužna za mladolikost. Moj deda po majci( čije sam gene nasledila) imao je u 96 godina lice kao da je uradio mnogo fejs liftinga. Da je to tačno vidi se i po mojim ċerkama - kaže Verica i dodaje:

- Bogu hvala da imamo mogućnost da ostarimo. Normalno je da godine nose mnogo toga što nam se ne sviđa( bore, pege, proređena kosa,opuštena koža i mišići) i tu su žene anatemisane dok muškarcima to kao ide u korist. Negovana žena koja voli sebe, vodi računa o svom psihičkom i fizičkom zdravlju može u svim godinama da uživa i bude privlačna.

Verica pored redovne nege, koristi i estetske tretmane ulepšavanja lica i tela koje njenoj koži vraćaju gipkost i svežinu. 

Foto: ATAIMAGES

 

- Sve što ženi( mislim na žene, a ne na mlade devojke) može da poveća samopouzdanje, da bude zadovoljna i srećna podržavam. Radim na svom fizičkom i duhovnom nivou. Protivnik sam svakog preterivanja koje menja moje biće, a vrlo sam disciplinovana u korišćenju lasera, raznih tretmana koji mi vraćaju svežinu koži. Tu je moja draga drugarica Jana koja već 20 godina vodi brigu o mom licu i telu. Srećna sam što u ovim godinama moja kosa ima kvalitet i gustinu kao da je 30 godina mlađa.

Na pitanje koji je njen bjuti savet pripadnicama lepšeg pola, Verica je kazala da godine nisu važne i da je život lep i do stote ako se proživi veselo.

- Ne bih ja dala bjuti savet, radije bi to bio savet kako da spasite dušu u eri stravičnog poniženja i omalovažavanja žena koje imaju godina koje nisu devojačke. Ne dozvolite frustriranim muškarcima i nezadovoljnim ženama da vas ubede da se život završava onog trenutka kada dođete u neke ozbiljnije godine. Život je lep do stote ako umete da ga veselo i zadovoljno proživite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija