• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2024

23:18

Njene vizije su na tragičan način prekinute, a skice su joj pune radosti! Bata Spasojević o kreiranju Angelinine haljine (FOTO)

Miloš Rafailović

Moda i lepota

Njene vizije su na tragičan način prekinute, a skice su joj pune radosti! Bata Spasojević o kreiranju Angelinine haljine (FOTO)

Podeli vest

Mislio sam na nju dok sam stvarao, na to koliko je zaista imala ozbiljne vizije koje su na tragičan način prekinute, kaže Bata Spasojević.

Revija "Angelinina haljina" posvećena maloj Angelini Aćimović, devojčici koja je stradala u
majskim događajima u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, prikazana je večeras u okviru glavnog programa Perwoll Fashion Weeka, a jedan od 25 kreatora koji su učestvovali u izradi modela prema njenim skicama, Bata Spasojević, za Informer otkriva šta je osećao dok je radio na haljini i koji su ga motivi privukli ovom projektu.  

- U Angelininim crtežima video sam jednu fantastičnu i vrlo maštovitu devojčicu koja, pored toga što je kreativna je i vrlo zrela u likovnom razmišljanju. Generalno, mogao sam da prepoznam devojčicu koja je zaista pretendovala da se ozbiljno bavi dizajnom. Vidi se ljubav, radost, znanje i ekspriment. Vidi se radoznalost - navodi naš sagovornik.

Foto: Miloš Rafailović

Model Bate Spasojevića prema Angelininim crtežima

Na samom početku rada osetio je iskrenu toplinu u svakoj njenoj skici, iako nije bilo lako, dodaje. 

- Mislio sam na nju, na to koliko je zaista imala ozbilnje vizije koje su na tragičan način prekinute. Sav njen svet je srušen, sva njena maštanja, odrastanja i radovanja na najgrublji način oduzeta. To zaista jako boli - iskren je kreator.

Empatija na prvom mestu

Razlozi zbog kojih se odlučio za baš ovu skicu leže, prema njegovim rečima, u tome što je vrlo kostruktivna, oštra, geometriska, što je ono što inače voli, a pritom obiluje bojama koje odišu svežinom.

U toj izabranoj haljini vidi sve odvažne dame koje imaju svoj stav, ali su u isto vreme nežne i sebe doživljavaju kao savreme princeze.

Foto: Miloš Rafailović

Bata Spasojević na reviji "Angelinina haljina"

Naš sagovornik ističe da je ovakva vrsta angažovanja vrlo bitna za širu zajednicu i društvo, ali i da empatija mora biti više prisutna.

- Jako je bitno skrenuti pažnju na ovakve stvari koje zaista nose društvenu odgovornost. Moramo voditi računa o svemu, empatija mora da bude prisutna u svakoj ćeliji društva. Roditelji moraju da vaspitanje dece stave na prvo mesto, ispred svega, pre karijere i mnogih drugih perifernih stvari kojima pridajemo značaj - poručuje Bata Spasojević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija