• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2024

18:40

Ovo je sve, samo moda nije! Javnost šokirana zbog neobičnih kreacija na pariskoj reviji (FOTO)

Tanjug/AP/

Moda i lepota

Ovo je sve, samo moda nije! Javnost šokirana zbog neobičnih kreacija na pariskoj reviji (FOTO)

Podeli vest

Nakon što je Rei Kavakubo predstavila svoju kolekciju "Neizvesna budućnost" na Nedelji mode u Parizu, društvene mreže su se usijale od negativnih komentara.

Na Nedelji mode u Parizu, modna dizajnerka Rei Kavakubo predstavila je svoju najnoviju kolekciju "Neizvesna budućnost" za brend "Comme des Garcons".

Iako se očekivalo da će doneti osveženje u modni svet, njeni geopolitički, klimatski i ekonomski motivi nisu naišli na oduševljenje. Poruka o suočavanju s neizvesnim svetom i zagađenim vazduhom kao nosiocima nade ostala je nedovoljno jasna, a mnogi su ostali zbunjeni.

Moda ili potpuni promašaj?

Kavakubo je kroz svoje avangardne modele, poput čvrstih šišarki od fensi cvetnog žakarda i slojeva tkanina nalik kupolama sladoleda, pokušala da simbolizuje zaštitu od haosa savremenog sveta. Prenosive "zavese" i uske proreze u kreacijama predstavljaju način da se u neizvesnosti "proviri", ali većina publike nije bila oduševljena ovim apstraktnim konceptom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Iako kolekcija obiluje kreativnošću, odjek na društvenim mrežama bio je pretežno negativan. Komentari su bez ustručavanja ukazali na razočaranje:

"Kakvo ogromno gubljenje vremena i materijala."
"Ovo nije moda."
"Traumatizovana sam."
"Ovo je iritantno. Većina nas pokušava da radi običan posao kako bismo platili obične račune... u međuvremenu, modni dizajneri prave stvari koje nijedna normalna osoba pri zdravoj pameti ne bi nosila. Moraju biti na drogama da bi mislili da je ovo moda. Ovo je samo gomila tkanine zašivena na smešan način."



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!
Planeta

(VIDEO) Nova zverka iz Kine! Ovo nemaju ni Rusi!

Kina je nedavno otkrila najnoviju nadogradnju svog glavnog borbenog tenka Tip-99, poznatog kao ZTZ-99B, koji sadrži napredni GL-XX APS sistem, koji uključuje 2 bacača APS projektila i 4 APS radara za kontrolu vatre.

29.09.2024

18:55

Zabava

Džet set

Srbija