• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2024

09:10

Objavljena tema sledeće Met Gale! Zvezde će ovog puta imati težak zadatak - očekuju se spektakularne kreacije

profimedia

Moda i lepota

Objavljena tema sledeće Met Gale! Zvezde će ovog puta imati težak zadatak - očekuju se spektakularne kreacije

Podeli vest

Met Gala 2025. je jedan od najvećih modnih događaja u svetu poznatih koji koriste priliku da pokažu svoja najbolja izdanja. Ovo su kompletni detalji.

Osim ekstravagancije crvenog tepiha, Met Gala 2024. prikuplja sredstva za Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute ili Centar za kostime Ane Vintur.

Ulaznice koštaju oko 70.000 dolara i privlače prestižnu listu gostiju, od glumaca, muzičara, modela i sportista do svetskih influensera.

Tema za Met Gala 2025.

Tailoring Black Style je tema sledeće Met Gala ceremonije. Naziv izložbe potiče iz knjige "Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity" koju je 2009. godine objavila Monika L. Miler.

Foto: Profimedia

 

Promena stila biće jedini fokus izložbe, istražena kroz sočivo „dendizma“ – definisanog kao stil života koji neguje prefinjenost – od 18. veka do ovde i sada.

Ko su domaćini Met Gala 2025.

Farel Vilijams, muzičar i kreativni direktor brenda Louis Vuitton, će biti domaćin Met Gala 2025. ceremonije. To je takođe drugi put da se nalazi na čelu događaja. Pridružiće mu se i Luis Hamilton, A$AP Rocky i Kolman Domingo. Košarkaška legenda Lebron Džejms će takođe biti počasni domaćin.

Očekuje se da modne kombinacije repera A$AP Rocky biti u centru pažnje ali i Kolman Domingo koji je nosio niz eksperimentalnih stajlinga za crveni tepih. Luis Hamilton je posebno značajan izbor jer se smatra najbolje obučenim vozačem Formule 1.

I naravno, Ana Vintur zaokružuje listu domaćina.

Zašto je sledeća Met Gala tako značajna?

Prema rečima organizatora Endrjua Boltona, Superfine: Tailoring Black Style biće prvi muzejski eksponat koi će istraživati dandizam.

Foto: profimedia

 

To je takođe prvi put posle decenije da je Costume Institute posvetio ceremoniju isključivo muškoj odeći.

Kodeks oblačenja za Met Gala 2025.

Na veliku žalost, još uvek nema reči o tome šta će slavne ličnosti nositi na Met Gala 2025. godine. Domaćini su odlučili da drže kodeks oblačenja u tajnosti dok se događaj ne približi.

Kada se održava sledeća Met Gala?

Met Gala 2025. je zakazana za ponedeljak, 5. maja, u Metropoliten muzeju umetnosti. Istorijski gledano, Met Gala se uvek održavala prvog ponedeljka u maju. Još uvek se ne zna ko će prisutsvovati. Za 2024. godinu, istaknuti gosti bili su Điđi Hadid u glamuroznoj haljini, Tejlor Rusel u vintidž haljini i Doja Cat obučena samo u mokri peškir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka