• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2024

18:30

Fantastično putovanje! Nedelja mode otvorena revijom u čast princeze domaće rok scene - Slađane Milošević

Đorđe Tomić

Moda i lepota

Fantastično putovanje! Nedelja mode otvorena revijom u čast princeze domaće rok scene - Slađane Milošević

Podeli vest

Sinoć je pistom 54. Perwol Fashion Weeka prošetalo 50 modela inspirisanih stilom i muzikom Slađane Milošević na reviji simboličnog naziva "Fantastično putovanje".

Otvaranje 54. Beogradske nedelje mode obeležilo je "Fantastično putovanje" na koje su publiku poveli učesnici spektakularne revije koja je predstavljala svojevrsni omaž princezi domaće rok scene Slađani Milošević. Proslavljena umetnica, koja nas je napustila početkom godine, bila je autentična modna ikona koja je plenila svojom pojavom, stilom, hrabrošću i visprenim umom.

Foto: Đorđe Tomić

 

Uz "Recept za ljubav", "Simpatiju", "Miki, Miki", "Čežnju", "Amsterdam", "Princezu"... pistom su uz manekenke prošetale mnoge poznate ličnosti noseći modele više od 50 kreatora, kostimografa i stilista sa bivšeg jugoslovenskog prostora (Roksanda Ilinčić, Bata Spasojević...).

Osim toga, manekenke su ponele i nekoliko originalnih komada iz garderobera rok dive.

Slađana je uvek bila ispred svog vremena 

Modnim putovanjem kroz sve Slađanine faze dizajneri su pokazali publici koliki je realan uticaj ove dive na njihove različite modne koncepte. Veče je bilo ispunjeno najrazličitijim stilovima koje je ona prirodno gradila i nosila, od glam roka sedamdesetih, preko pank roka, novog romantizma osamdesetih, avangarde, pa sve do metal vampa. Slobodna, hrabra, kreativna i drugačija, Slađana je uvek bila ispred svog vremena.

Divljenje Slađaninom stilu i hrabrosti pokazale su mnoge javne ličnosti koje su se našle u ulozi modela: Marija Bergam, Irena Mišović, Aleksandra Janković, Filari i mnogi drugi. Ličnu impresiju o Slađani podelila je i Anja Rupel koja je svojim prisustvom želela da oda počast "princezi" jugoslovenske scene. Emotivni su bili muzički nastupi Nevene Božović, Ivane Peters, Zejne, Marine Perazić...

Više od hiljadu prisutnih u Hangaru posebno je razgalio dečiji hor "Čarolija" anđeoskim izvođenjem "Princeze" i sve ih odveo tamo gde je Slađana sada - "Izvan planeta". 

U periodu od 25. oktobra do 5. novembra svi zainteresovani mogu uživati i u posebnoj izložbi "Fantastično modno putovanje Slađane Milošević" u prostoru "Silosi" Beograd.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija