• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2023

20:00

Ovaj je najbolji primorski grad na svetu!

Shutterstock

Putovanja

Ovaj je najbolji primorski grad na svetu!

Podeli vest

Islandski grad Rejkavik je prvi na listi najboljih primorskih gradova na svetu. Top listu je objavila kompanija Fred Olsen Cruise Lines na osnovu istraživanja.

Istraživanje je obuhvatilo 117 primorskih gradova širom sveta. Top lista najboljih je nastala prema rangiranju.

Ocenjivali su se kvalitet kulturnih atrakcija, broj mesta na Uneskovoj listi svetske baštine, popularnost na Guglu i količina heštegova na društvenim mrežama, piše Time Out.

Foto: Shutterstock

Napulj

 

Svrha istraživanja bila je da se pronađu gradovi koji nisu potpuno izolovani i u kojima ima dovoljno sadržaja, a da se u njima možete odmoriti i da ste blizu mora.

Na prvom mjestu našao se Reykjavik na Islandu.

Na drugom mestu je belgijski Briž, koji se na listi našao zahvaljujući svom kanalu kojim se stiže do mora, iako je od obale udaljen 11 kilometara.

Foto: Shutterstock

Briž

 

Na trećem mjestu nalazi se Napulj, talijanski grad poznat po velikom broju atrakcija - od Vezuva i Kraljevske palate do pozorišta San Karlo, a na četvrtom mestu je Monako.

Na listi su još  Herceg Novi, Amsterdam, Kejptaun u Južnoj Africi, Dablin u Irskoj i Gibraltar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija