• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2024

11:00

Putujte bez stresa! Spakujte se uz pomoć 5-4-3-2-1 metode, brzo i jednostavno - trik koji ćete obožavati

Shutterstock

Putovanja

Putujte bez stresa! Spakujte se uz pomoć 5-4-3-2-1 metode, brzo i jednostavno - trik koji ćete obožavati

Podeli vest

Uz ovaj način pakovanja više neće biti gnjavaže oko izgubljenog prtljaga, a ponećete sasvim dovoljno garderobe da vam ništa ne nedostaje. Saznajte što je 5-4-3-2-1 metoda.

Sigurno vam se nekad dogodilo da ste spakovali previše odeće i pola toga niste ni obukli na putovanju, a morali ste da teglite sa sobom težak prtljag. Još gore je ako ta silna garderoba odjednom nestane i onda proživljavate stres dok je napokon ne pronađu, a to može potrajati danima.

Foto: Shutterstock

 

Broj izgubljenih prtljaga stalno raste, a vi ipak možete nešto da učinite da biste sprečili da se to dogodi i vama. Naravno, tu su saveti poput provere oznaka na torbi i, ako je moguće, izbegavanje letova sa presedanjima. Ali što ako je moguće da sve što vam treba spakujete u ručni prtljag?

Jedina negativna stvar kod ove metode je da više nećete imati toliko opcija, ali to znači i manje stresa na putovanju oko toga šta ćete obući taj dan.

Šta je 5-4-3-2-1 metoda?

Neki eksperti tvrde da vam je ova količina garderobe dovoljna za putovanje od čak tri nedelje. Ipak, to je tačnije ako imate pristup veš mašini.

Ova metoda znači da kad se pakujete uzmete odevne predmete ovim redosledom:

pet majica

četiri suknje ili pantalona

tri haljine i tri para cipela

dva kupaća kostima i dve torbe

jedna jakna, jedan šešir ili sunčane naočare i jedan sat

Foto: Shutterstock

 

Putovanja su drugačija i pakovanje varira od osobe do osobe, ali ova metoda može da bude vodič kako da se organizujete. Zasigurno vam treba više gornjih nego donjih delova i nekoliko pari cipela koje vam odgovaraju uz više kombinacija, ali i da su udobne za hodanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija