• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2024

18:00

Otkriveno zašto prozori aviona imaju male rupe! Stjuardesa objasnila, a razlog će vas iznenaditi (VIDEO)

Shutterstock

Putovanja

Otkriveno zašto prozori aviona imaju male rupe! Stjuardesa objasnila, a razlog će vas iznenaditi (VIDEO)

Podeli vest

Stjuardesa Heni Lim je objasnila čemu služe sitne rupe na prozorima aviona i mnogi su iznenađeni razlogom.

Društvenim mrežama ponovo kruži video  u kom stjuardesa Heni Lim objašnjava zašto prozori aviona imaju male rupe, a ljudi ne mogu da se načude ovom otkriću. Stjuardesa koja radi za filipinsku avio kompaniju Cebu Pacific podelila je video na TikToku u kom je objasnila misteriju iza sićušnih rupa na prozorima aviona.

Objasnila misteriju rupa na prozorima aviona

Stjuardesa je u svom videu detaljno objasnila čemu služe rupe na prozorima.

- Ako ste ikada sedeli na sedištu do prozora u avionu, verovatno ste primetili sićušnu rupu na dnu prozora. Ovo se zove "rupa za krvarenje". Mala rupa pomaže da se uravnoteži razlika pritiska između kabine i spoljnog vazduha - objasnila je. 

- Takođe, ima i drugu svrhu, a to je oslobađanje vlage i sprečavanje mraza/kondenzacije na prozoru koji može da vam blokira pogled - dodala je.

 

@_hennylim_ The Mystery behind tiny holes in airplane windows! Check this video out to know! Follow my Official facebook page “Henny Joyce Lim” follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #tinyhole #window #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

 

Prozori u avionima obično se sastoje od tri sloja, a tokom leta spoljni deo prozora aviona može da postane hladan zbog niskih temperatura na velikim visinama. Zbog toga vlaga iz vazduha u kabini može da zamagli prozore. To je osnovni razlog zašto su prozori aviona ovako projektovani. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija