Ukusna pita na malo drugačiji način
Potrebno je:
400 g mlevenog mesa
1 šargarepa
glavica crnog luka
so i biber
1 dl kečapa
500 g kora za pitu
3 jajeta
2 dl kisele pavlake
100 g kačkavalja
2 kašike ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, izrendanu šargarepu, pa dodati mleveno meso. Sve zajedno dinstati dok se meso ne uprži do pola. Začiniti po ukusu, dodati kećap i sve dobro promešati. Kore podeliti uzduž tako da se od jedne dobiju dve kore. Na sredinu svake kore staviti fil, svaku preklopiti sa obe strane prema sredini i urolati. Dobijene kanelone složiti u podmazan pleh. Preliti ih umućenom smesom od jaja i kisele pavlake i posuti izrendanim kačkavaljem. Kanelone peći u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.
Foto: Printscreen You Tube
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar