Batat možete da pečete na iste načine kao i krompir i priprema kao samostalno jelo ili kao prilog uz mesna jela. Sprema se na iste načine kao i običan krompir - kuvan, pečen, pire, pržen, a ukusan i na grilu
Sastojci:
1 kg batata
50 ml suncokretovog ulja
kašičica mlevene crvene paprike
so, biber
Batat operite, oljuštite i isecite na krugove ili štapiće. Pomešajte ulje i mlevenu papriku, pa uvaljajte svaki komad batata. Posolite i pobiberite. Pecite u gril tiganju ili na roštilju. Povremeno okrenite, a gotovo je kad viljuškom možete lako proći kroz njega. Služite uz pavlaku.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar