• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: stvar ukusa

24.12.2019

08:22

NAPRAVITE SAVRŠENO HRSKAV KROMPIR! Prste da poližete!

Recepti

NAPRAVITE SAVRŠENO HRSKAV KROMPIR! Prste da poližete!

Podeli vest

Džejmi Oliver vam otkriva svoj trik za hrskavi i aromatični krompir

Sastojci:

1,5 kg krompira
1 čen belog luka
vinsko sirće

Prva kombinacija

3 kašike maslinovog ulja
svež ruzmarin

Druga kombinacija

50 g neslanog putera
žalfija
1 klementina

Treća kombinacija

2 kašike guste masti
timijan
2 sveža lovora

Foto: Pixabay

 

Priprema:


Zagrejati rernu na 190°C. Ogulite krompir, isecite na krupne komade, tako da budu svi jednake veličine – dvostruko veće od veličine loptice za tikvice. Operite krompir u hladnoj vodi da biste se oslobodili dodatnog skroba, a zatim ga ubacite u veliki lonac, prekrijte hladnom slanom vodom i prokuvajte 7 minuta, a zatim ga ocedite u cediljci i ostavite da se suši 3 minute.

Malo protresite krompir u cediljci – ovo će vam pomoći da kasnije postanu super hrskavi.
Sada odlučite koji ukus ćete napraviti. Stavite krompir u veliku posudu u jednom sloju i dodajte maslinovo ulje, maslac ili mast (u zavisnosti koju kombinaciju ste odabrali), a zatim dobro začinite morskom solju i crnim biberom.

Krompir potopite u masnoću (možete ga potopiti i dan ranije, zatim ih prekrijte folijom i stavite u frižider ili na hladno mesto dok ih ne iskoristite). Kada budete planirali da ih napravite pecite ih oko 30 minuta ili dok ne budu 3/4 skuvani.

Sada je vreme za moj trik. Svaki krompir pažljivo izgnječite gnječilicom za pire kako biste malo stanjili krompir – jer treba što više krompira da dotakne dno tiganja, da bi bili hrskaviji.
U malu posudu stavite podosta ulja i dodajte i/ili izgnječite začinsko bilje. Ako se odlučite za drugu kombinaciju, ogulite u nekoliko traka koru klementine – nećete ih jesti, ali one će dati neverovatan ukus. Čen belog luka stavite u posudu, zajedno sa mrvicom crvenog vinskog sirćeta, a zatim procedite i malo izmešajte.

Dodajte izabranu kombinaciju krompira i stavite posudu da se dobro protrese, pa vratite nazad u vruću rernu 40 do 45 minuta, ili dok ne postane hrskav.
Prebacite na tanjir obložen ubrusom da biste uklonili višak masnoće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set