• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: still/informer.rs

08.01.2020

19:15

VREME JE ZA SUPICU! Ugrejaće vam nepce i očarati ukusom! (RECEPT)

Recepti

VREME JE ZA SUPICU! Ugrejaće vam nepce i očarati ukusom! (RECEPT)

Podeli vest

Ova supa je idealna za hladnije dane i u sezoni prehlada i virusa

SASTOJCI:

  • 400 gr pilećeg belog mesa 
  • 3 šargarepe
  • 200 gr pečurki 
  • 4 lista celera
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 ml belog vina
  • 1l vode5 kašičice bujona 
  • 2 kašike sosa od soje 
  • 100 gr špageta 
  • 1 vezice luka vlašca
  • 4 kašike maslinovog ulja

PRIPREMA:

Naseckajte piletinu na četiri dela po dužini, te naseckajte na tanke trake.Operite šargarepu i celer, te posušite.Prepolovite šargarepu po dužini, te naseckajte ukoso na tanke trake.Očistite pečurke, te ih naseckajte na tanke kriške.Celer takođe naseckajte ukoso na tanke trake.Ogulite luk i naseckajte na tanke trake.Vlašac naseckajte na kolutiće.Ugrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom loncu, te pržite oko 5 minuta na srednjoj vatri 100 grama belog mesa i luk.Potom dodajte šargarepu, pečurke, te celer pa pržite još 5 minuta.

(VIDEO) PITA SA SIROM BEZ KORA! Ukusno i slasno!

HOROSKOP ZA SREDU 8. JANUAR! STRELČEVI spremni za ljubavne avanture, VODOLIJE nezadovoljne na poslu!

 

Ulijte belo vino, dodajte vodu, te začinite bujonom.Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, te začinite sosom od soje.U međuvremenu napravite špagete prema uputstvima s pakovanja.Ugrejte u tiganju 2 kašike maslinovog ulja, te pržite preostale trake piletine na srednjoj vatri 7-8 minuta.Posolite i pibiberite, te ostavite po strani.Na kraju raspodelite šargarepu, pečurke, celer i špagete na dva tanjira.Procedite ključalu supu kroz sito u dva tanjira, te poslužite s pilećim belom mesom i vlašcem.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set