Recepti
ZAPEČENI KISELI KUPUS U PIVU SA KROMPIROM I KOBASICAMA! Fantastičan ručak za sve!
Specijalitet koji se ne zaboravlja
Sastojci:
2 komada domaće kobasice
700 grama krompira
1 glavica crvenog luka
1 zelena rendana jabuka
crvena dimljena paprika
so
krupni biber
malo svinjske masti
100 ml piva
kašičica senfa
U posoljenoj vodi skuvajte krompire u kori. Pazite da se ne prekuva.
Iseckajte luk na trakice i dinstajte ga na malo svinjske masti dok ne pozlati.
Dodajte skuvani, oguljeni i iseckani krompir.
Dobro pobiberite i dodajte crvenu dimljenu papriku pa sve sjedinite.
Prema potrebi podlijte s malo vode i dinstajte još pet minuta.
Kobasice polijte pivom i kratko ih propržite na tiganju.
Izvadite kobasice iz tiganja pa na tu masnoću dodajte kiseli kupus, malo senfa, jabuku i crvenu papriku.
Dinstajte 20-ak minuta.
U posudu stavite restovani krompir, kupus i kobasicu.
Po želji narendajte i aromatični topljeni sir pa zapecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 Celzijusa.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.