• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: žena.rs

05.02.2020

10:56

U PET KORAKA NAPRAVITE DOMAĆI BUREK! Bolji nego iz pekare, TOPI SE U USTIMA

Recepti

U PET KORAKA NAPRAVITE DOMAĆI BUREK! Bolji nego iz pekare, TOPI SE U USTIMA

Podeli vest

Bićete oduševljeni ovim receptom.

-700gr brašna

-3 kašike soli

- 3dl mlake vode

-250 g mlevenog mesa

- 1 crni luk

- 1/2 kašičice bibera

- so 1 kašičica

 

1 - Zamesiti testo od brašna, soli i mlake vode (toliko da se dobije mekano testo,a da se pritom ne lepi za ruke). Testo podeliti na dve loptice(korice),razvući ih malo oklagijom i ostaviti ih 10-tak min da odmore. U međuvremenu pripremiti fil od proprženog mesa sa glavicom luka, začina i bibera po ukusu. Ostaviti fil da se ohladi,i početi sa izradom prve korice. Testo razvući sto je vise moguce na rukama,vodeci računa da se pritom ne pocepa.

2 - Koricu pažljivo prebaciti na pobrašnjen sto, premastiti je, deo korice po dužini, prebaciti do pola iste, ponovo premazati, i drugu polovinu korice prebaciti preko prve i nju premazati i tako dobijete pravougaonik. Pravougaonik preklopiti do pola,opet premazati.

3 - I drugu polovinu pravougaonika prebaciti preko prve, premazati, saviti mu uglove i koricu okrenuti na dole. Isto postupiti i i sa drugom koricom. Koricu razvuci oklagijom u veličini tepsije.

4 - Preklopiti drugom razvučenom koricom, pomastiti je odozgo i burek je spreman za pečenje.

5 - Peći na 250 Cdok ne porumeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Tagovi:

Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bravo

pre 5 godina

Sa mesom? Paaa... Valjda lepse izgleda recept, a i u naslovu ne pise sa cime je burek, a kao bolji nego iz pekare, prste ga oglodjes. Ma ajte, molim vas.

Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!
Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!

Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

25.12.2025

14:03

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set